blog

Stiahnuť audioknihu Dominika Dána z internetu? Bez problémov!

piatok 13. marca 2009 14:06
Pi 13.03. 2009 14:06
  • 2. marca 2009 bola pokrstená jedinečná audiokniha Beštia slovenského spisovateľa detektívnych románov Dominika Dána
  • Internetové kníhkupectvo Martinus.sk spustilo ako prvé na Slovensku možnosť kúpiť a stiahnuť audioknihu z internetu

MARTIN, 13.3.2009 – Audioknihám sa vydavatelia na Slovensku doteraz príliš nevenovali a tento druh literatúry je u nás zriedkavý. Vydavateľstvo Verbis uviedlo 2. marca 2009 výnimočný titul – audioknihu Beštia od úspešného slovenského spisovateľa Dominika Dána na USB kľúči alebo s možnosťou sťahovania cez internet.


Najväčšie slovenské internetové kníhkupectvo Martinus.sk ponúka možnosť objednať a stiahnuť audioknihu Beštia priamo z jeho stránky. Jedná sa novinku na slovenskom trhu a internetové kníhkupectvo službu zaviedlo ako jediné. „Radi skúšame nové veci a sme veľmi radi, že sme pri tomto projekte mohli spojiť krásu literatúry s výhodami internetu,“ hovorí spolumajiteľ Michal Meško a dodáva: „tento spôsob je zároveň veľmi praktický, pretože audioknihu môže zákazník začať počúvať už pár minút po tom, ako zaregistrujeme platbu.“ Ďalšou výhodou je, že na internete si zákazníci dokážu vypočuť niekoľkominútovú ukážku. Okrem priameho stiahnutia je titul  predávaný aj na USB kľúči.

Beštia ponúka poslucháčovi osobitý zážitok , pretože napínavý príbeh je umocnený prednesom skvelého slovenského herca Jozefa Vajdu. Záznam dlhý takmer 13 hodín je vo formáte MP3 a dokáže tak spríjemniť cestovanie vlakom či šoférovanie. Detektívka Beštia vychádza z pravdivých udalostí, ktoré sa na Slovensku odohrali začiatkom deväťdesiatych rokov. Námetom je tragický príbeh masového vraha, ktorý brutálnym spôsobom zasiahol do života mnohých rodín. Atmosféru a napätie príbehu podtrhuje aj skutočnosť, že autor píšuci pod pseudonymom Dominik Dán, sa sám podieľal na objasnení tohto prípadu.

Audioknihu Beštia pokrstil 2. marca 2009  minister vnútra Róbert Kaliňák policajný práškom argentorátom a slovami: “Želám jej, aby bola čo najúspešnejšia a aby mala čo najviac odtlačkov prstov od tých, ktorí si ju kúpia.” Krstu sa zúčastnili aj herec Jozef Vajda, riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Pavel Brath, zástupcovia vydavateľstva Verbis a ďalší hostia.