blog

Kedy a ako to všetko skončí?

utorok 22. septembra 2009 11:23
Ut 22.09. 2009 11:23

Milí priaznivci projektu Slovensko píše román,

Radi by sme vám priblížili, čo sa bude diať v nasledujúcich týždňoch, aby ste vedeli, čo nás spoločne čaká a neminie.

Kedy a kde bude krst spoločného románu?

Naša spoločná snaha sa približuje k cieľovej rovinke. Tešíme sa, že sa stále živo diskutuje o projekte, o kapitolách aj o literatúre samotnej. Aj na základe vašich príspevkov sme sa rozhodli, že by sme naše (vaše) spoločné dielo radi pokrstili spolu s vami. Premýšľali sme, ako zabezpečiť, aby sa krstu mohol zúčastniť každý, kto by mal o to záujem. Azda najvhodnejšou príležitosťou a miestom je podľa nás veľtrh venovaný práve knihám,  Bibliotéka, ktorý sa bude konať od 5. do 8. novembra v Bratislave. http://incheba.sk/vystavy/Biblioteka_knizny_veltrh_2009/1743

Verejný krst knihy sa uskutoční v piatok 6.novembra o 14:00 v bratislavskej Inchebe.

Posledné časti príbehu

Talentovaní autori majú  možnosť ukázať, čo v nich je ešte v niekoľkých pokračovaniach. Aby sme sa priblížili k počtu kapitol, ktorý bol avizovaný na začiatku projektu, vyzývame našich autorov, aby tento krát tvorili dvojkapitoly.  To znamená, že máte zasielať dve pokračovania príbehu naraz. Chceme tiež zistiť, či naši skalní autori dokážu tvoriť skvelé veci aj v časovej tiesni, takže sme skratili aj uzávierky kapitol. Teraz na napísanie dvojkapitoly máte čas do soboty, 26.septembra, 12:00. 27.septembra. budú zverejnené 16. a 17. kapitola. Nasledovať bude posledná  uzávierka v stredu 30.septembra. Vo štvrtok  1.októbra uzrú svetlo sveta kapitoly 18. a 19.

Čo sa bude diať po ukončení pridávania kapitol?

Zverejnením devätnástej kapitoly začnú prípravy na vydanie knihy. Ako to bude prebiehať?  Dvadsiata kapitola nebude zverejnená na stránke, necháme si ju ako prekvapenie do voňavej, hmatateľnej knihy. Tak ako sme uvádzali v diskusii, Evita sa s každým autorom poradí o potrebných zmenách a spoločne jednotlivé kapitoly doladia tak, aby sa drobné odchýlky vychytali, aby text plynul ľahko a prirodzene. O tom, ako tento proces prebieha vás budeme informovať.

Keďže si vážime váš názor a kreativitu, pripravili sme pre vás aj počas obdobia, v ktorom už nebudú pribúdať nové kapitoly možnosť rozhodnúť o tom, ako bude v konečnom dôsledku kniha vyzerať. Výtvarne nadaní priaznivci literatúry môžu už teraz premýšľať o tom, akú obálku by pre spoločný román navrhli. Parametre a podmienky výberu obálky budú zverejnené čoskoro. Návrhy posúdi porota a na základe jej názoru vám ponúkneme tie najlepšie, spomedzi ktorých budete môcť hlasovaním vybrať grafiku, ktorá dá  knihe vizuálnu podobu.

Pre prehľadnosť pridávame kalendár aktivít

21.9.-24.9. hlasovanie za názov
22.9. zverejnenie 15.kapitoly
24.9. oficiálne uverejnenie názvu knihy
24.9.-6.10. zasielanie návrhov obálky na spr@martinus.sk
26.9. uzávierka posielania návrhov na 16. a 17.kapitolu
27.9. zverejnenie 16. a 17. kapitoly
30.9. uzávierka posielania návrhov na 18. a 19.kapitolu
1.10. zverejnenie 18. a 19. kapitoly
7.10. porota vyberie 5 návrhov obálky
7.10-12.10. výber obálky hlasovaním
12.10. uverejnenie víťaznej obálky
6. 11 krst knihy na knižnom veľtrhu Bibliotéka 2009

Tešíme sa na to, až spoločný román uzrie svetlo sveta a tiež sa tešíme na vás na krste.