blog

Projekt „Slovensko píše román“ sa blíži ku koncu

piatok 9. októbra 2009 20:46
Pi 9.10. 2009 20:46

Projekt internetového kníhkupectva Martinus.sk sa blíži ku koncu – spoločný román s názvom Minulosť ťa dostane sa na pulty obchodov dostane už pred Vianocami. Na stránke www.slovenskopiseroman.sk práve prebieha hlasovanie o obálke nového románu.

V týchto dňoch je už vďaka ankete uverejnenej na stránke projektu známy aj názov celého románu – „Minulosť ťa dostane“, ktorý vymysleli aj vybrali samotní priaznivci projektu. Nemenej dôležitá je však i obálka knihy, ktorá bude takisto vybraná z návrhov fanúšikov románu. V období do 6. októbra mohli podporovatelia projektu posielať svoje námety.

Poslednú šancu ovplyvniť dej románu mali nádejní spisovatelia do 30. septembra, kedy zo stránky projektu definitívne zmizol formulár na pridávanie pokračovaní. Od tejto chvíle je pokračovanie deja v rukách editorky Evy Urbaníkovej a záverečnú 20. kapitolu si čitatelia budú môcť prečítať až v knihe, ktorá vyjde začiatkom novembra. Krst spoločného  románu bude verejný a prebehne na veľtrhu  Bibliotéka  6. novembra 2009 o 14:00. Pozvaní sú všetci priaznivci, fanúšikovia, čitatelia i pisatelia projektu Slovensko píše román, ako aj široká verejnosť.

Román „Minulosť ťa dostane“   zavíta na knižný trh už pred Vianocami. Predpredaj je zahájený už teraz na stránke internetového kníhkupectva Martinus.sk za výrazne zvýhodnenú cenu, čo okrem ušetrených peňazí núka čitateľom možnosť získať knihu medzi prvými na Slovensku.

V máji tohto roku spustilo najväčšie internetové kníhkupectvo Martinus.sk projekt Slovensko píše román, ktorý oslovil množstvo priaznivcov a záujemcov o literatúru. Unikátny projekt sa v týchto dňoch blíži ku svojmu úspešnému koncu. Na stránke www.slovenskopiseroman.sk už čitatelia môžu nájsť devätnásť kapitol spoločného románu. Na dvadsiatu z pera editorky si budú musieť počkať a nájdu ju až v knižnom vydaní románu.

Editorkou celého projektu je Evita Urbaníková, ktorá napísala prvú kapitolu, čím rozbehla kolotoč osudov množstva zaujímavých postáv, ktoré neskôr vykreslili sami autori víťazných kapitol. Projekt pritiahol veľkú pozornosť nielen nádejných spisovateľov, ale aj priaznivcov literatúry, ktorí rozprúdili diskusie o každej kapitole na webstránke románu, ale aj mimo nej.

„Projekt napriek rozporuplnosti článkov, ktoré sa o ňom popísali a názorov naň, zaujal množstvo písania chtivých ľudí, zaktivizoval nádejných literátov a podporil záujem o čítanie a literatúru netradičnou formou. Teší ma, že počas písania knihy sa prejavilo niekoľko veľmi nádejných autorov, ktorí si už dokonca stihli urobiť “značku” aj medzi priaznivcami projektu a ich kapitoly mali väčšinou veľmi dobré reakcie,“ hovorí Michal Meško, konateľ  internetového kníhkupectva Martinus.sk.