blog

Najrýchlejšie sa predávajúca kniha na Slovensku? Ešte nevyšla.

utorok 12. januára 2010 00:01
Ut 12.01. 2010 00:01

MARTIN, 12. január 2010 – Nepriame pokračovanie celosvetového bestselleru Da Vinciho kód sa stalo najrýchlejšie sa predávajúcou knihou v histórii najväčšieho internetového kníhkupectva Martinus.sk.

Jediný deň stačil najnovšiemu románu Dana Browna, aby porazil všetky rekordy predajnosti. Román, ktorý má prísť na trh až o mesiac, zaznamenal za prvý deň predpredaja o polovicu vyšší počet predaných kusov ako záverečný diel Harryho Pottera a dvakrát toľko predaných kusov ako Úsvit.

Jeden svetový bestseller za druhým

Donedávna posledný román Dana Browna Da Vinciho kód sa stretol s fenomenálnym úspechom. Nielenže sa stal jednou z najpredávanejšou kníh v histórii ľudstva s viac ako 80 miliónmi predaných kusov, ale zároveň sa mu podarilo spustiť dovtedy nevídaný ošiaľ okolo všetkého, čo sa týka záhadných symbolov, tajomstiev a nejasných pasáží ľudských dejín.

A teraz sa zdá, že sa mu jeho úspech podarí zopakovať. Román Stratený symbol vyšiel v anglickom origináli v polovici septembra 2009 a okamžite sa stal bestsellerom. Len za prvý deň sa ho predalo viac ako milión kusov, čím sa stal najrýchlejšie sa predávajúcou knihou v histórii ľudstva. Rovnaký úspech zaznamenal aj na Slovensku. V románe sa opäť stretávame s hlavným hrdinom Da Vinciho kódu Robertom Langdonom, ktorý sa tentoraz sústredí na fascinujúce tajomstvá obostierajúce asi najslávnejšie tajné spoločenstvo – slobodomurárov. Na vyriešenie jednej z najväčších záhad ľudstva má len dvanásť hodín. Ak nebude úspešný, jeho najlepší priateľ zomrie.

Slovenský preklad tohto výnimočného románu vyjde 10. februára 2010. Predobjednať si ho však môžete už teraz a to priamo tu. A ak by ste sa o ňom chceli dozvedieť viac, tak máte možnosť prečítať si našu recenziu anglického vydania.

Dan Brown - Stratený symbol