blog

Literárna revue s Dadom Nagyom (12.2.2010)

piatok 12. februára 2010 20:00
Pi 12.02. 2010 20:00

Každý druhý týždeň vám prinášame ďalší diel Literárnej revue so známym slovenským moderátorom, odborníkom na literatúru, ale hlavne milovníkom dobrých kníh – Dadom Nagyom.

Dúfam, že s nami príjemne vstúpite do začínajúceho sa víkendu, v ktorom nás navyše čaká nedeľný sviatok zamilovaných. Sám nikdy celkom neviem čo si mám o ňom myslieť a či naplním očakávania, ktoré sa ním spájajú.

Táto moja neistota sa do veľkej miery odrazí aj v dnešnej relácii. Vybral som pre vás dve ukážky zo starších kníh – najskôr to bude skvelý americký prozaik Truman Capote, s ktorým sa ocitneme Medzi chodníkmi do raja, po ňom bude nasledovať jedna z najkrajších poviedok o láske, akú poznám. Respektíve o tom, ako nenápadne sa o nás môže láska obtrieť, a my to často zaregistrujeme, až keď je už vlastne neskoro. Poviedku mám z knihy známeho ruského klasika Ivana Bunina, kde sú všetky poviedky o láske.  Od ruskej melanchólie sa presunieme ku novej knihe známeho nemeckého autora Daniela Kehlmanna a nakoniec si necháme jednu úplne najnovšiu – úryvok z románu Dana Browna Stratený kľúč. A ako bonus vám ponúkneme aj krátky rozhovor s autorom.

Na záver vás ešte čakajú najlepšie príspevky z vašich mailov na tému – aké požičané knihy vám v knižnici chýbajú?

Príjemné počúvanie!

[powerpress]

Vypočujte si aj ďalšie diely Literárnej revue s Dadom Nagyom. Všetky uverejnené diely nájdete TU.