blog

Stopárov sprievodca Uterákovým dňom

utorok 25. mája 2010 00:10
Ut 25.05. 2010 00:10

V celom kalendári by sme asi len márne hľadali krajší sviatok, ako je práve Uterákový deň. Oslava a zároveň pietna spomienka na výnimočného autora Douglasa Adamsa je tým najkrajším príkladom, že na svete žijú milióny ľudí, ktorí majú zmysel pre humor. Ktorí sa neboja raz za rok hrdo hodiť cez plece uterák a vyraziť do ulíc! Nech ľudia vidia, kto je ten správny Stopár a kto nie! Že neviete, o čom hovorím? Práve kvôli tomu tu máme Stopárovho sprievodcu Uterákovým dňom! Ponorte sa doň a odhaľte zmysel najbláznivejšieho literárneho sviatku na Zemi a ďalších planétach! Odmena je sladká – kniha so vzácnym podpisom a absolútne dokonalé stopárske uteráky, ktoré by vám aj Ford Prefect závidel! 🙂

Ako to už býva, na počiatku bolo Slovo. A nie ledajaké! Lež slovo britského autora, toho, ktorý to má cele na svedomí. Toho, ktorý dokázal, že suchý britský humor vlastne nie je vôbec suchý a už vôbec mu nerozumejú len Briti! Toho, ktorý nás opustil tak náhle a skoro, že sa s tým ľudia doteraz nevedia vysporiadať. Ak ste ešte nikdy nepočuli o Douglasovi Adamsovi a jeho legendárnom sci-fi diele Stopárov sprievodca galaxiou , máte najvyšší čas to napraviť. Prečítajte si jeho profil!

Základné informácie už máte, už nám len ostáva vysvetliť, prečo preboha pobehujú po uliciach dospelí ľudia s uterákom na pleci! Nie, nezablúdili cestou zo sprchy. To len vzdávajú hold Douglasovi Adamsovi a zároveň demonštrujú, že sú okamžite pripravení vyraziť na stop naprieč galaxiou. Stále nechápete? Tak si prečítajte o čom vlastne Uterákový deň je!

Ako sa dá napísať šiesta časť štvordielnej trilógie? Vo svete Douglasa Adamsa je všetko možné! A to dokonca aj keď je už pomerne dlho po smrti. A ktože mal tú drzosť ten šiesty diel napísať? Nikto iný, než slávny írsky spisovateľ Eoin Colfer ,ktorý sa preslávil hlavne svojimi knihami o Artemisovi Fowlovi. Prečítajte si náš rozhovor s týmto zábavným chlapíkom, ktorý sme ulovili na Londýnskom knižnom veľtrhu.

Oslávte s nami Uterákový deň vo veľkom štýle! A hlavne NEPODLIEHAJTE PANIKE!!! 🙂