blog

Literárna revue s Dadom Nagyom (23.7.2010)

piatok 23. júla 2010 13:07
Pi 23.07. 2010 13:07

Každý druhý týždeň vám prinášame ďalší diel Literárnej revue so známym slovenským moderátorom, odborníkom na literatúru, ale hlavne milovníkom dobrých kníh – Dadom Nagyom.

Príjemný letný podvečer, milí priatelia, aj napriek horúčave som sa na dnešnú Literárnu revue veľmi tešil – prostredníctvom ukážok sa totiž vyberieme na výlet s rôznymi čudnými bytosťami na rôzne čudné miesta sveta. Najskôr nám slávny latinskoamerický autor Júlio Cortázar ponúkne príbeh o podivných bytostiach nazvaných Kronopovia a Fámovia. Potom vďaka izraelskému spisovateľovi Ephraimovi Kischonovi zistíme, že Cestovanie rozširuje obzory a to nielen pri ceste do Paríža. A na záver budeme splavovať rieku Temžu vďaka legendárnej literárnej klasike Traja muži v člne, ktorej autorom je Jerome Klapka Jerome .

Zašli by sme aj inam, ale viac ako tri – štyri výjazdy sa nám do relácie bohužiaľ nezmestia. S mojim dnešným hosťom – pánom Jurajom Šebom si zacestujeme aj v čase – do budovateľských 50tych rokov. Na záver som si nechal niekoľko vašich prázdninových pohľadníc a jednu z nich odmeníme poukážkou na nákup kníh v hodnote 20 eur od internetového kníhkupectva Martinus.

Nech sa vám teda dobre počúva – to vám želajú Ladislav Müller a Dado Nagy.

Príjemné počúvanie!

[powerpress]

Vypočujte si aj ďalšie diely Literárnej revue s Dadom Nagyom. Všetky uverejnené diely nájdete TU.