blog

Pápež vydá novú knihu. Rozprávkovú.

streda 28. júla 2010 08:00
St 28.07. 2010 08:00

Slávnych ľudí, píšucich knihy, je asi ešte viac ako tých, ktorí sa na túto bohumilú činnosť vykašľú. Nejakú knihu má na svojom konte každá druha celebrita, o tých slovenských ani nevraviac. Ako blesk z jasného neba však prišla správa, že svoju knihu vydá aj pápež Benedikt XVI. A to nie hocijakú, ale hneď rozprávkovú!

Samozrejme kniha od súčasného pápeža Benedikta XVI. nie je až taká udalosť. Veď pápež ich má na svojom konte už veľa, pričom mnohé boli preložené aj do slovenčiny a češtiny. Je to však prvýkrát v histórií, čo pápež vydá rozprávkovú knižku. Podľa vatikánskej tlačovej agentúry sa kniha bude volať Gli Amici di Gesu (Priatelia Ježiša) a vydá ju milánske vydavateľstvo Piccola Casa Editrice.  Pápež, ktorý je pôvodom Nemec, ju napísal v taliančine. Kniha je bohato ilustrovaná, pričom autorom ilustrácií je Franco Vignazia. Kniha rozpráva príbehy Ježiša a jeho 14 “priateľov”, medzi ktorými nebude chýbať žiadny z 12 apoštolov. Deti sa v nej teda budú môcť zoznámiť aj s takými menami ako Judáš, Pavol alebo Matúš.

Podľa vyjadrenia vydavateľstva je táto 48-stranová kniha “cestou, ktorá vezme čitateľa k základom cirkvi a to cez udalosti, ktoré priviedli prvých ľudí k Ježišovi a tí sa stali jeho priateľmi.” Kniha je určená pre najmladších čitateľov a ako hovorí fráter Julian Carron: “Pápež nás vezme za ruku a sprevádza nás pri objavovaní, kto vlastne boli prví spoločníci Krista, ako ho našli a ako ich presvedčil, aby ho už nikdy neopustili.”

Kniha samozrejme vyjde najskôr v taliančine, ale vydavateľstvo Piccola Casa Editrice by chcelo do roka vydať aj španielsku a anglickú mutáciu tejto pozoruhodnej rozprávkovej knižky.

Zdroj & Foto: ewtnnews.com