blog

DVD novinky: Bombastická nádielka

streda 6. októbra 2010 13:47
St 6.10. 2010 13:47

Začal sa mesiac október. Každým dňom sa vzďalujeme od teplého leta a rútime do chladného zimného obdobia. Ale vo svete filmov je to presne naopak – blížia sa Vianoce a tak môžme očakávať, že týždeň čo týždeň nás budú zaplavovať čoraz lákavejšie filmy, špeciálne vydania a kolekcie. A tento týždeň je toho svetlým príkladom – ponuka DVD noviniek je doslova bombastická, presvedčte sa sami :-).

Na začiatok tu máme čosi nevídané – tri kolekcie trojíc filmov. Áno, presne tak, matematika nepustí, spolu je to rovných 9 animákov. Už si stačí len vybrať. Najskôr nás čaká Kolekcia chrobáčikov. V nej sa nachádza animovaný film Pán Včielka – o včele, ktorá sa rozhodla zažalovať ľudí za pojedanie medu. Ďalej je tu Mravec Z – o mravčom robotníkovi, ktorý sa zaľúbi do princeznej mraveniska, no aby sa k nej dostal, musí sa vymeniť so svojím priateľom – mravcom-bojovníkom. Tak sa dostáva do vojska, ktoré ide do bitky a sériou nečakaných udalostí končí ako únosca princeznej zachraňujúci svoje mravenisko pred vlastným generálom. Film prijali s nadšením diváci i kritici a hlavný hrdina utkvel v pamäti i mne. A do tretice tu máme film Spláchnutý o snobskom myšiakovi, čo sa dostane do sveta kanálov, kam rozhodne nezapadá, z čoho vyplýva množstvo komických scén.

Ďalej nás čaká kolekcia číslo 2 – a v nej animáky Pán Včielka (usilovný včeliak sa prebojoval i sem), Madagascar a Za plotom. Madagascar je film notoricky známy. Tanečný lev Alex, parádnica hrošica Gloria, bláznivá zebra (alebo lepšie povedané zebriak 🙂 ) Marty a žirafa-hypochonder Melman – svojské zvieratá z newyorskej ZOO, ktoré sa po nečakaných zážitkoch ocitnú na ostrove v divočine – si získali milióny fanúšikov a ich film sa dočkal i pokračovania. A čo je Za plotom? To by radi vedel i korytnačiak Verne, ktorý sa spolu so svojou družinou prebudí zo zimného spánku a na ich území zrazu stojí tento nevídaný výtvor – ľudský plot. A vraj je za ním nekonečne veľa jedla… Tak prečo ho neukradnúť?

No a opäť v animovanom svete v tretej kolekcii, tentokrát u kráľa animákov – Disneyho. Kráska a zviera – film ocenený Oscarom – romantický príbeh o tom, ako láska prekoná kliatbu a aká dôležitá je vnútorná krása. Ale ako som užpovedal, hovoríme o kolekcii a preto nás okrem tradičného príbehu čaká i dvojica nových – Kráska a zviera: Kúzelné Vianoce a Kráska a zviera: Kráska v kúzelnom svete. V oboch príbehoch sa stretneme so známymi postavami, magickými efektami vytvárajúcimi rozprávkové tajomno a tiež s kúzlom Vianoc, ktoré zvíťazí nad intrigami. A uvidíme, ako láska, priateľstvo  a odpustenie dokážu premeniť strašidelný palác na krásne miesto.

A teraz si mnohí z vás isto hovoria, že tej romantiky a kresleného humoru už bolo veľa. Pre tých je tu ďalšia bomba – železná. Iron Man 2. Pokračovanie filmu podľa komixovej predlohy o milionárovi (dobre, tak multimiliardárovi), ktorý sa rozhodne chrániť svet a tak si vyrobí kovový oblek, aký nikto nevidel. Superhrdinovia mávajú tajnú identitu, ale tu to neplatí – Tony sa prizná, že je Iron Man. Avšak sláva mu stúpne do hlavy a tak si narobí mnoho nepriateľov, okrem tých, čo už má. Skvelý Robert Downey junior opäť podáva brilantný výkon a svojimi ironickými poznámkami kraľuje celému príbehu ako Tony Stark alias Iron Man. Už sa neviem dočkať, kedy si film pozriem znovu. A ešte jeden bonus – ako som písal, distribútori nás v najbližších týždňoch zaplavia morom skvelých a lákavých ponúk a platí to i pri Iron Manovi, film sa dá totiž kúpiť i vo verzii Steelbook.

A na záver prichádza legendárny a vždy hladný pes Scooby Doo. A opäť je to lákavé, pretože sa jedná o Darčekovú edíciu, v ktorej nájdeme obidva hrané filmy, spústu bonusového materiálu a ešte aj plyšovú hračku. Známe kreslené postavičky tak ožijú v reálnom svete, no aby mohli vyriešiť záhadu na ostrove a pochytať nespôtané príšery, musia sa najskôr zmieriť, odpustiť si a znovu dať dokopy svoju spoločnosť, ktorá vždy vyrieši každú záhadu a ktorej nekraľuje nik iný ako Scooby.

Zdroj foto: internet