blog

DVD novinky: Novembrová dávka z každého rožka

streda 3. novembra 2010 15:41
St 3.11. 2010 15:41
Milí Martinusáci, opäť mám skvelú správu pre všetkých “závislákov”. Naša pravidelná dávka nových filmov je znovu na svete. Prvý novembrový výber toho najlepšieho tentokrát obsahuje klasické české komédie, Nicolasa Cagea, skvelý animovaný príbeh o vláčikoch, romantickú fantasy snímku i psychický thriller. Na vás je už len vybrať si to pravé pre seba – veď ako sa hovorí: “Sto ľudí, sto chutí.”
Začnime s humorom. A zároveň so skvelou klasikou. Kto by nepoznal meno Václava Vorlíčka? Otec mnohých českých komédií a rozprávok. A práve tri z nich nás teraz čakajú vo svojej DVD podobe. Najskôr je na mieste otázka – Kto chce zabít Jesii? V tomto filme ožíva kreslená postavička a spúšťa lavínu zábavy. Potom príde na rad Pane, vy jste vdova! Tu už ožíva umelá žena a o absurdné situácie spôsobené mnohonásobnou transplantáciou mozgu vôbec nie je núdza. A na koniec nás čaká legendárna Dívka na koštěti, magický príbeh čarodejnice, ktorá sa rozhodne ísť do reálneho sveta a spoznáva skutočný ľudský cit. (viac info)
Spustite sirény – hú hú! Vitajte vo fantastickom svete vláčikov v Chuggingtone, kde sa snaživé mašinky Wilson, Koko a Brewster poctivo učia, aby sa mohli zapojiť do pracovného procesu. Všetci majú svojské problémy – strach z automatickej umývačky, túžba po objavovaní nových miest a k tomu cúvanie, ktoré vôbec nie je také ľahké, ako sa zdá. A čo povestná tajná mašinka Chugger? (viac info)
A opäť kolekcia. Opäť trojica filmov, ktoré spája tentokrát herec – konkrétne Nicolas Cage. Snímky sú jasným dôkazom toho, že Nicolas je všestranný. Prvá z nich, Ghost Rider, je akčné fantasy, kde Nicolas hrá motorkára-kaskadéra, ktorý uzavrie zmluvu s diablom, aby ochránil najbližších. V ďalšom filme už hrá Obchodníka so smrťou, kde dramaticky bojuje sám so sebou. Napokon sa nám predstavuje v romantickej dráme Zbesilosť v srdci. Ak máte Nica radi, určite si prídete na svoje. (viac info)
V mysterióznom thrilleri z dielne debutujúceho režiséra Michaela Landera, ktorý je súčasne aj spoluautorom scenára, hlavný hrdina John (Cillian Murphy) vytvára okolo svojej postavy podivnú fantasmagóriu – on sám i obyvatelia nebraského mestečka Peacock sledujú osudy muža a jeho manželky, netušia, že sa jedná o jedného človeka. Príchod ženy z jeho minulosti (Ellen Page) po nehode vlaku u Johna na záhrade len rozvíri temné vody jeho podvedomia… (viac info)
Keď sa zrodilo tisíc a jeden ostrovov Zememoria, ovládali planétu svojimi zlovoľnými silami najdesivejšie bytosti zo všetkých – Bezmenní. Rádu kňažiek sa ale podarilo ukovať z viery vzácnu runu mieru, ktorá nastolila v Zememorí pokoj a zahnala bezmenných do hlbín chrámu na ostrove Atuan. Lenže potom bola runa rozlomená a svetom sa začalo šíriť ako mor zlo v podobe nájazdníkov. Podľa pradávnej povesti sa má jedného dňa objaviť mladý čarodejník, ktorý runu opäť spojí a prinesie do sveta ostrovných národov trvalý mier. Oným vyvoleným je kováčov syn Ged, ktorého hrá príťažlivý Shawn Ashmore. Romantický fantasy príbeh o láske a boji proti zlu vás unesie do krajín drakov, kúziel a viery. (viac info)