blog

Knižné tipy: E-knihy pre každého!

pondelok 13. decembra 2010 00:55
Po 13.12. 2010 00:55

Nie je to tak dávno, čo si ľudia mysleli, že v 21. storočí budeme mať všetci vznášajúce sa autá, do práce budú chodiť roboty a my budeme dovolenkovať na Mesiaci. Realita je tak trochu iná, ale kúsok budúcnosti sa nenápadne začína stávať bežným aj v našich životoch – popri klasických, papierových knihách sa pomaličky objavujú aj ich elektronické verzie. V Martinuse sme hrdí, že sme medzi prvými, kto ich na našom trhu ponúka. A aj keď ponuka elektronických kníh zatiaľ nemôže súperiť s ich papierovými protejškami, rozhodne sa nedá povedať, že sa medzi nimi nenájdu také, ktoré stoja za pozornosť. Ako dôkaz ponúkame pár tipov… 🙂

PS: Ak si chcete prečítať o výhodách e-kníh a dozvedieť sa množstvo ďalších vecí, ktoré by vás mohli zaujímať, potom sa určite pozrite na náš článok Martinus.sk a elektronické knihy – začíname!

Dramatický príbeh chlapca, ktorý všetko opustil a dojímavý príbeh muža, ktorý našiel nový život.
Československo, rok 1988. Na jednej strane obmedzenosť, útlak, zložitá doba, ale aj veľká láska. Na druhej veľké neznámo, neistota, samota, ale aj vytúžená sloboda. Ako sa rozhodne Tomáš, mladý človek, ktorý má všetko ešte len pred sebou? USA, o 13 rokov neskôr. Fascinujúce mesto a úžasný život v „najlepšej“ krajine na svete. Na druhej strane udalosti, ktoré všetko narušia. Ako sa rozhodne Sam, 30-ročný Newyorčan, manžel a otec, ktorý môže všetko stratiť behom jediného dňa? A majú títo dvaja niečo spoločné? (viac info)
Príbeh od kráľa slovenskej detektívky, ktorý vás strhne a nepustí až do konca.
Dvojica detektívov z oddelenia vrážd Richard Krauz a Jozef Fischer, zvaný Chosé, vyšetrujú nový prípad, beštiálnu vraždu študentky architektúry Moniky, ktorú vrah zaškrtil v jej izbe na poschodí rodičovského domu. Tak ako obyčajne, najväčším nepriateľom skúsených detektívov nie sú pištole protivníka ani úskoky zákerného vraha na úteku ale čas, ktorý neúprosne letí… avšak nie vždy zákonite vpred. Minulosť sa nedá vymazať… Udalosti z minulého roka prenasledujú Krauza, vystupujú do popredia a preplietajú sa so súčasnosťou ako farebné stuhy vo vlasoch nevinného dievčaťa. Kto ju zneuctil a zavraždil? Je smrť bossa, ktorého niekto zavraždí, závažnejšia než smrť mladej študentky? (viac info)
Epos o protitureckých vojnách v Uhorsku, Sedmohradsku, Chorvátsku a Stredomorí v druhej polovici 17. storočia.
Kapitán Kornélius Báthory, šermiar, rytier a básnik, už mnohokrát preukázal svoje vojenské kvality. Ako človek však zlyhal, keď po smrti manželky zanevrel na svojho syna. Dnes, keď má Michal Báthory 12 rokov, to chce napraviť a opäť mu byť otcom. Osud však chce, aby úprimnosť svojho pokánia dokázal veľkými obeťami. Michal je totiž zajatý lúpežnými martalovcami a kým sa jeho otec vystrábi z ťažkých zranení, stopy po chlapcovi pohltí Osmanská ríša. Je len jediný človek, ktorý vie, kam presne Michala odvliekli. Kornel sa vydáva na cestu k transylvánskej pevnosti Varadín, proti ktorej už tiahne obrovská presila Turkov… (viac info)
Dobrodružný príbeh Kristíny, hľadajúcej po strate manžela nový zmysel života za hranicami Slovenska až v ďalekej Namíbii.
Podľa príslovia Keď je žiak pripravený, vesmír mu zošle učiteľa stretáva duševne spriazneného Filipa a tajomného Adama, ktorý po nehode stratil pamäť. Osud ich spojil, aby spoznali jednoduchý, a zároveň magický život kmeňa Himbov. Kristína v pomoci domorodcom napokon nachádza samu seba, no práve teraz ju čakajú najťažšie životné skúšky, keď si musí poradiť v africkom väzení a na dosah má životnú lásku. Rozpozná Kristína šancu získať skutočné priateľstvo, prijať osudovú lásku a prežiť dobrodružstvo nepoznaného života? (viac info)
Je muž, ktorému chcete povedať svoje “áno”, naozaj ten pravý? A stačí vôbec láska na to, aby sme boli v manželstve šťastné?
Klára má za sebou zásnuby a pred sebou istotu lásky v manželskom prístave. Jej dni napĺňa snívanie o dokonalej svadbe a noci trávi po boku muža svojich snov. Až kým si pomaly nezačne uvedomovať, že si nemôže byť ničím istá – a svojimi citmi už vôbec nie… Vtipne a s nadhľadom o tom, ako prežiť svadobné prípravy a ako zvládnuť syndróm šialenej nevesty. Diagnóza, ktorá spôsobuje, že sa budúca nevesta pár mesiacov pred svadbou úplne zblázni a tyranizuje celé svoje okolie, alebo začne mať pochybnosti o tom, či robí správny krok, totiž nie je žiadna sranda… (viac info)
Pútavý pohľad do života mladých bajkerov, ktorí sa stali závislými na adrenalíne.
Po presťahovaní čaká Paulu nový začiatok a má jedinečnú príležitosť rozhodnúť sa: Zostane poslušným dievčatkom, alebo obetuje bezpečie, aby si splnila sen? Nepotrvá dlho a zistí, že život, ktorý si vybrala, je rovnako rýchly ako zjazd a niet cesty späť. Musí sa naučiť pohybovať vo svete, kde jediným, no o to drsnejším obmedzením sú schopnosti a odvaha. Vo svete na kolesách, v ktorom nie je chybou zísť na zlé chodníčky, ale spadnúť a neodvážiť sa vstať. Vo svete, kde sa gravitácia považuje len za stav obmedzenej mysle. Dokáže skĺbiť šialenú jazdu životom s pokojnými predstavami rodičov bez toho, aby narušila priam dokonalú rodinnú atmosféru? Kam až je ochotná zájsť, aby vyhovela svojim neskrotným túžbam? (viac info)
Dojímavý príbeh prvej lásky dvoch mladých ľudí, ktorým nestojí v ceste len rozdielna farba kože…
Keď v jedno obyčajné školské ráno vojde do triedy čokoládový mulat, všetky baby razom spozornejú. Asi najviac však očarí mladú, neskúsenú Simonu. Ben sa totiž nepodobá na nikoho, koho doteraz stretla. Očarí ju svojím úsmevom, slovami, ktoré hovorí, i hudbou, ktorú robí. Má skrátka všetko, o čom si ona sama zakázala snívať. Tak sa začína citlivý a pritom napínavý príbeh dvoch mladých ľudí, ktorí sa neodlišujú len farbou pokožky, ale aj svojimi snami a pohľadom na svet okolo seba. Vďaka hre osudu začnú prežívať neobyčajný vzťah, na ktorý ich najbližšie okolie nie je pripravené. Ale sú naň pripravení aj oni sami? (viac info)
Nezabudnite, že všetky knihy v dnešných Tipoch sú elektronické knihy! Ich kompletnú ponuku nájdete TU, ale samozrejme ani tá nie je konečná. Nové elektronické knihy budú pribúdať prakticky každý deň! 🙂

Zaujímavé linky:

Martinus.sk a elektronické knihy – začíname!článok, v ktorom nájdete odpoveď na akúkoľvek otázku, ktorá by vám mohla ohľadom elektronických kníh napadnúť.
Interkultúrne rozdiely riešené pištoľou a šabľou – recenzia knihy Strážcovia Varadína
Vidíš to? Prejdi to! – recenzia knihy Na počiatku bolo koleso
Moderná detektívka a jej autori: Dominik Dán a Mucha – profil najúspešnejšieho slovenského autora – Dominika Dána