blog

DVD novinky: Kto povedal, že dejepis musí byť nudný?

streda 12. januára 2011 00:01
St 12.01. 2011 00:01

Nový rok sme všetci úspešne prežili a napriek tomu, že tým pádom sme opäť o rok starší, nemáme dôvod zúfať! Veď to zároveň znamená, že nás čaká ďalší rok plný skvelých filmov! Filmové štúdia a distribútori sa rozhodli rozmaznať nás hneď na začiatku roka, preto hneď prvé tohtoročné filmové tipy stoja za to! Pripravte sa na nálož (nielen) historických filmov, ktoré prekypujú napätím, akciou a drámou. Ak ste si doteraz mysleli, že dejepis je najnudnejší predmet, aký bol kedy vymyslený, tieto filmy vás presvedčia o opaku! 🙂

V celej histórii ľudstva by ste nenašli úspešnejšieho dobyvateľa a vojvodcu ako bol Džingischán (no dobre, Alexander Veľký mu šlape na päty). Menší mongolský chlapík raz vysadol na svojho chlpatého poníka a dobyl väčšinu Eurázie, pričom o výhodách mongolského občianstva presviedčal krvavými masakrami, vďaka ktorým sa na jeho konto pripisuje asi 40 miliónov mŕtvych. Nevraviac o tisíckach potomkov, ktorých stihol splodiť. Vedci vyrátali, že priami potomkovia Džingischána neskôr splodili 5% obyvateľov sveta. A práve o tejto určite zaujímavej historickej osobe natočili Mongoli film, ktorý jednoducho musel byť monumentálny, dramatický a ohromujúci. Pretože presne taký bol život Džingischána. (viac info)

A dobyvateľovi, ktorý mal na svedomí smrť miliónov sa pozrieme na nemenej depresívnu kapitolu európskych dejín. Morová epidémia v stredoveku vyhladila prakticky väčšinu obyvateľstva Európy, ktorá sa z tejto rany spamätávala ešte dlhé stáročia. Ľudia umierali na každom kroku a v napätých časoch, kedy sa každý bál každého, sa rozniesol chýr o dedinke, ktorá bola morovej nákazy ušetrená. Mladý mních preto dostane za úlohu zistiť, ako je to možné a či za tým náhodou nestoja čary a bosoráctvo. Do tajomnej dejiny sa s ním vydá aj partia krutých inkvizítorov, ktorým už dávno nejde o ochranu katolíckej viery. Ako sa však ukáže, skutočná pravdu o dedine je ešte šokujúcejšia, ako si mysleli. (viac info)

Rok 117 nášho letopočtu. Rímske impérium sa rozprestiera od Egypta až k Španielsku, väčšina známeho civilizovaného sveta je dobytá. Len malý región v budúcej Británii sa bráni a odmieta podľahnúť rímskemu vojenskému tlaku. Miestny kmeň Piktov bojuje partizánskym spôsobom, ktorý Rimanom spôsobuje nemalé bolenie hlavy. Preto je do Albionu vyslaná legendárna Deviata légia. Aj tá však padne za obeť útoku a prežije len jediný bojovník Quintus. Ani ten však nemá vyhrané. K najbližšej rímskej pevnosti ho čaká dlhá cesta nepriateľskou krajinou s krvilačnými lovcami v pätách. S lovcami, ktorí v miestnej krajine vyrastali. Divoká naháňačka, v ktorej ide o všetko sa práve začala… (viac info)

Dosť bolo krvilačnosti a drámy!  Odine je moderný lyrický príbeh o írskom rybárovi (výborný Colin Farrell), ktorý jedného dňa chytí do siete krásnu ženu, ktorá je však nemá. Jeho dcéra verí, že to je morská panna a rybár sa do ženy beznádejne zamiluje. Ako to však už býva, magická sila tajomnej ženy priťahuje temné sily, ktoré tvrdo zasiahnu do ich idylického života. Ak máte chuť na príbeh, ktorý je hľadania lásky, idyly a citov, potom si určite pozrite Odine, stojí to za to. (viac info)

Každý mladý chlapec v určitom veku pozeral a poznal film Karate Kid. Film o mladíkovi, ktorý sa vzoprel šikane, vďaka tajomnému starčekovi zistil, že voskovanie auta a natieranie stien vás môže naučiť karate a nakoniec vytrieskal toho hnusáka, čo ho týral, sa navždy zapísal do srdca nejedného mladíka. Hollywood sa rozhodol, že aj nová generácia mladých si zaslúži príbeh o odhodlaní a motivácii, ale v novom kabáte. Čuduj sa svete, podarilo sa! Nový Karate Kid je minimálne tak dobrý ako ten pôvodný! Nevraviac o tom, že v ňom hrá Jackie Chan! 🙂 (viac info)

Zaujímavé linky:

Prečítajte si aj naše predchádzajúce tipy. Nájdete ich TU. 🙂