blog

DVD novinky: Lahôdky z filmového plátna

streda 26. januára 2011 00:00
St 26.01. 2011 00:00
Mili Martinusáci, pohodlne sa usaďte, je tu streda a s ňou pravidelný nával DVD noviniek, ktoré by nemali ujsť Vašej pozornosti. Máme tu drámy, sci-fi i akčný thriller. A že ide o skutočné lahôdky rovnako dobré ako kaviárové jednohubky na obrázku :-). Dvere do filmového sveta sa opäť otvárajú, prosím vstúpte.

Začnime klasikou. Newyorský štátny zástupca Jim Garrison od počiatku neverí oficiálnej verzií o atentáte na prezidenta Kennedyho potvrdenej správou Warrenovej komisie, ktorá vraždu označila za akt jedinca. Podľa jeho presvedčenia bol Lee Harvey Oswald iba nastrčenou figúrkou a atentát bol dielom spiknutia pravicových kruhov. Garrison s tímom spolupracovníkov skúma všetky dostupné obrazové záznamy dallaského atentátu, ktoré potvrdzujú teóriu o viac strelcoch. Ďalšie svedectvá ho privádzajú na stopu skupinky pravicových kubánskych emigrantov, ale nitky možného spiknutia vedú ešte ďalej k vysokým predstaviteľom CIA a vojensko-priemyslového komplexu, ktorí sa obávali, že prezident Kennedy sa po svojom znovuzvolení odhodlá stiahnuť americké vojská z Vietnamu. Nespočet výpovedí túto teóriu podporuje, ale nikto nechce svedčiť pred súdom. Otrasený ďalšími atentátmi na Martina Luthera Kinga a Roberta Kennedyho, sa Garrison rozhodne obžalovať uhladeného kubánskeho obchodníka Claye Shawa z prípravy spiknutia proti prezidentovi USA. Shaw je nakoniec pre nedostatok dôkazov oslobodený. Otázniky okolo atentátu, ktorý možno zmenil moderné svetové dejiny, stále ostávajú… (viac info)
Kultový kyberpunkový sci-fi film nakrútený podľa svetoznámeho spisovateľa Williama Gibsona už aj na DVD! Všetko nebezpečie sa ukrýva v jeho hlave. Je rok 2021 a celý svet je prepojený digitálnymi sieťami. Polovica civilizácie trpí ochorením nervového systému a významná farmakologická korporácia odmieta liek poskytnúť len tak. Johnny Mnemonic (Keanu Reeves) má však v hlave implantovaný dátový číp, vďaka ktorému dokáže virtuálne preniesť ohromné množstvo dát a zachrániť tak ľudstvo spod brutálnej nadvlády globálnych korporácií. V pätách sú mu agenti Jakuzy, ale Johnny je najlepší z najlepších. Začína sa boj za spravodlivosť, pri ktorom ide o všetko… (viac info)
Nicolas Cage a Eva Mendes v tomto skvelom filme už aj u Vás doma. Policajný poručík nie je zrovna vzorný policajt. Pije, stávkuje a robí ešte oveľa horšie veci. Jedného dňa sa však stane niečo, čo zmení jeho pohľad na život. A tak sa pokúsi nájsť odpustenie. Treba dodať, že Nicolas sa naozaj prekonáva – čo sľubuje skvelý zážitok. (viac info)
Oscarový režisér Antoine Fuqua prináša akčnú drámu s hviezdnym hereckým obsadením. Eddie Dugan (Richard Gere), Tango (Don Cheadle) a Sal (Ethan Hawke) sú policajti z Brooklynu. Každý z nich má nejaké problémy – Eddie je pred dôchodkom a nechce teda nič pokaziť, Sal má rodinu a potrebuje peniaze, Tango sa vkradne do zločineckého gangu, kde sa spriatelí s Cazom (Wesley Snipes). Čo sa stane, keď sa stretnú ich osudy? (viac info)
Na záver tu máme skutočnú chuťovku vhodnú pre milovníkov výbuchov, tvrdých pästí, krvi a slabšieho deja. Príbeh nám hovorí o skupine mužov, ktorí sú profesionáli. Vedia to zo zbraňami i bez nich. Tvrdí chlapi s osobitými životnými príbehmi. Teraz je pred nimi operácia, ktorá si bude vyžadovať viac než len skúsenosti. Nás čakajú skvelí herci, výbuchy, zrada a zábava. (viac info)