blog

DVD novinky: Sto ľudí, sto chutí

streda 19. januára 2011 11:09
St 19.01. 2011 11:09
Nových filmov vychádza neúrekom, no menej už je tých, ktoré stoja za zhliadnutie. A tak opäť prichádzajú tipy na tie najlepšie DVD novinky, ktoré môžu poslúžiť ako návod na dobrý film. A nezabúdajme na obľúbené heslo: „Sto ľudí, sto chutí“ – čaká nás veľa humoru, akcie, drámy i romantiky, skrátka pestrosť žánrov pre každého.

Ctižiadostivého Tima delí od vrcholu kariéry len jediné: kapitálny blbec, ktorý by ho doprevádzal na pravidelnú večeru so šéfom. Toho, kto na párty dorazí s najväčším podivínom, totiž čaká povýšenie. Nakoniec sa ale na Tima usmeje šťastie: excentrický Barry (Steve Carell) vytvára variácie na známe umelecké diela, pričom pôvodné postavy nahrádza vypchanými hlodavcami! Keď táto dvojica zasadne ku stolu, bláznivé situácie nebudú mať konca. (viac info)
Legendárna komediálna séria, ktorá sa už dočkala aj nových dielov, ešte stále oslovuje celý svet. Všetko má niekde svoj začiatok. Pre sériu filmov o nádhernom drahokame, ktorý zakaždým narobí “zlodejom i policajtom” kopec problémov (spojených s poriadnymi dávkami humoru), je tým začiatkom práve film Ružový panter, ktorý dal celej sérii meno. Peter Sellers ako nezabudnuteľný inšpektor Jacques Clouseau potrápi vaše bránice. Jedná sa o zberateľskú eídiu, prvý diel v špeciálnom boxe. (viac info)
Po jej osamelom útoku na pevnosť Umbrella Corporation sú nadprirodzené schopnosti Alice (Milla Jovovich) utlmené. Kvôli ohromnému množstvu Nemŕtvych sa Alice znovu spája s Claire Redfield a jej bratom Chrisom. Spoločne s ďalšími preživšími nachádzajú útočisko v opustenom väzení, ale i tam im hrozí dav krvilačných zombie. K úniku pred nimi budú potrebovať dokonalú výzbroj. Ale stret s Albertom Weskerom a Umbrella Corporation posunie boj o prežitie na celkom novú úroveň nebezpečenstva. (viac info)
Milý film rieši problém, s ktorým sa stretol už nejeden z nás – vzdialenosť vo vzťahu. Erin (Drew Barrymore) a Garrett (Justin Long) prežili v lete v New Yorku krásny románik, ale ani jeden z nich nečakal, že to vydrží, pretože Erin sa vrátila do San Francisca a Garrett ďalej pracoval v New Yorku. Po šiestich neuveriteľne romantických týždňoch si ale ani jeden z nich nie je istý, že by to chcel ukončiť. Takže napriek tisícikilometrovej vzdialenosti, skeptickým priateľom i rodine a niekoľko nečakaným pokušeniam, pár možno nájde niečo ako lásku. A s pomocou hromady sms-iek a polnočných telefónov to možno naozaj zvládnu. (viac info)
Upíri majú party, ale zdá sa, že niekto im to tak trošku prekazí. Sila nesmrteľnosti, duša človeka, srdce hrdinu – tak to je Blade. Napoly človek, napoly upír, ktorý kazí upírske večierky a chráni ľudstvo možno aj pred Edwardom Cullenom :-). Klasický film, ktorý sa v záplave novodobého upírskeho ošiaľu oplatí vidieť. (viac info)