blog

Literárna revue s Dadom Nagyom (20.1.2011)

piatok 21. januára 2011 09:01
Pi 21.01. 2011 09:01

Každý druhý týždeň vám prinášame ďalší diel Literárnej revue so známym slovenským moderátorom, odborníkom na literatúru, ale hlavne milovníkom dobrých kníh – Dadom Nagyom.

Prajem vám príjemný deň, milí priatelia, vitajte pri počúvaní prvej tohtoročnej Literárnej revue rádia Slovensko. Mojou ambíciou dnes bude predovšetkým zaspomínať na pozoruhodné knihy minulého roka –teda na knihy, ktoré ma špeciálne zaujali a rád by som vám ich na začiatku nového roka pripomenul.

Trojhodinovú reláciu však bohužiaľ nemám a preto som musel veľmi starostlivo vyberať. Najskôr sa pozrieme na knihu Daniela KehlmannaSláva,  potom bude nasledovať ukážka z druhej knihy príhod o pánovi Gumovi – Pán Gum a medovníkový milionár, za ktorú získal autor britskú cenu Roalda Dahla za najzábavnejšiu knihu pre deti a mládež. S našim hosťom Jozefom Banášom sa vrátime k jeho úspešnému románu Kód 9, a potom si doprajeme ukážku z výnimočnej prózy, ktorú by som mohol pokojne zaradiť medzi trojicu mojich naj kníh minulého roka. Jedná sa o knihu Markusa ZusakaZlodejka kníh. Na záver vám prečítam niekoľko vašich mailov na tému – bizarné darčeky.

Príjemné počúvanie vám želajú Zuzana Hladká a Dado Nagy.

[powerpress]

Tento diel Literárnej revue bol pôvodne odvysielaný 14.1.2011.

Vypočujte si aj ďalšie diely Literárnej revue s Dadom Nagyom. Všetky uverejnené diely nájdete TU.