blog

DVD novinky: Výber toho najlepšieho

streda 2. februára 2011 00:00
St 2.02. 2011 00:00
Niekto má rád komédie, niekoho poteší romantický film plný objatí, inému stačí veľa výbuchov. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Týždeň čo týždeň vychádza veľa nových snímok, je ľahké stratiť sa v ponuke. Aby sa tak nestalo, je tu naša rubrika DVD novinky – vyberieme najzaujímavejšie filmy pre každého.

Len si to predstavte – tiché predmestie, zástavba rodinných domov, idylické miesto na život. A medzi nimi čierny zámok a v ňom hlavný hrdina, ktorý nie je dobrý. Je to zloduch. A chce ukradnúť mesiac s pomocou troch malých sirôt. Zjavne netradičný námet bol dobrou ingredienciou na uvarenie tohto animáku, ktorý pobavil celý svet. (viac info)
Tento film je ďalšou paródiou, ktoré z času na čas prídu a kraľujú rebríčkom najhorších filmov všetkých čias. No predsa je niečím výnimočný – baví sa na účet známej upírskej ságy, ktorá mnohým ľuďom, slušne povedané, začína ísť na nervy. Ak aj vy patríte medzi nich, určite sa schuti zasmejete. (viac info)
Paul Walker nás presvedčil, že vie byť drsným policajtom i závodným pretekárom. Hayden Christensen zase rozhodol o výsledku gigantickej hviezdnej vojny. Dve hviezdy v novom akčnom filme o obrovskej bankovej lúpeži, gangsteroch a policajtovi, ktorý chce lupičov pochytať a len tak sa nevzdá. (viac info)
Emma Stone sa predstavuje v hlavnej úlohe okúzľujúceho a kritikmi kladne prijatého filmu o fámach a dobrej povesti. Olive je priemerná stredoškolská študentka, ktorá chce pomocou jednej malej lži a školskej klebetnej sieti zvýšiť svoje spoločenské postavenie. Jej najlepšie kamarátky sa k nej však stavajú chrbtom a starosti si o ňu robí i školská rada vrátane jej obľúbeného učiteľa a roztržitej výchovnej poradkyne (Lisa Kudrow známa zo seriálu Priatelia). S podporou svojich výstredných rodičov a malým pričinením dávnej lásky sa Olive pokúsi očistiť svoju pokazenú povesť. (viac info)
Teraz niečo pre milovníkov histórie. Bitka pri Hastings v roku 1066 zmenila Anglicko navždy. Okrem mnohých známych faktov o kráľoch a dobyvateľoch existujú však i pamäti obyčajných ľudí, o ktorých sa nikdy nepíše. Televízia BBC sa rozhodla zmeniť to a prináša jedinečný pohľad na život počas prevratných vojnových udalostí. (viac info)