blog

DVD tipy: Dokument, westernovka, Woody Allen i Bruce Willis

streda 30. marca 2011 00:01
St 30.03. 2011 00:01
Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD novinky vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.
Začnime dokumentom z dielne BBC. Ako to už býva zvykom, dokumentárne filmy britskej televízie nebývajú len obyčajnými snímkami. V tejto sérií, z ktorej vám zatiaľ prinášame časť 1 a 2 objavíte, ako sme ovládli planétu. Začalo to v Afrike, odkiaľ sa homo sapines vydal na cestu k zaľudneniu celého sveta. Nebol jediným druhom, no ako jediný dokázal prežiť. Prečo? Ako prebiehala dlhá púť? Ako sa našim predkom podarilo prekonať vzdialenosť z Afriky do Austrálie? Odpovede na tieto otázky nájdete práve tu. (viac info)
Psychologický detektívny thriller. Malé mestečko je otrasené samovraždou mladého páru. Ďalšie samovraždy rýchlo nasledujú a všetci obyvatelia sú čoskoro vystrašení a nevedia si rady. Študentka Lindsay a jej priateľ Aidan ale objavia niečo zlé, čo spája všetky obete. A ďalšou na rade bude pravdepodobne Lindsay. (viac info)
Film Hana a jej sestry oplýva smiechom, slzami i krehkou krásou. Podľa The New York Times predstavuje veľkolepé zhrnutie kariéry Woodyho Allena, ktorý je režisérom. Tri Oscary sú dôkazom. Woody rozohráva príbehy troch nezabudnuteľných žien. Najstaršia Hana je oddaná žena, milujúca matka i úspešná herečka, pričom zároveň neustále podporuje svoje dve sestry, ktoré sa tak trochu bezcieľne potácajú životom. Všetci na Hane bezmocne visia, no zároveň jej citovú vyrovnanosť neznášajú. Hana stráca svoj vnútorný kľud a bude si musieť vybrať medzi nezávislým spôsobom života, s ktorým sa jej rodina nedokáže zžiť, a svojou rodinou, bez ktorej zase nevie žiť ona sama. (viac info)
Na Oscara päťkrát nominovaný režisér Robert Altman prináša pravdivý pohľad na jednu z najväčších legiend americkej histórie. William F. Cody, známy ako Buffalo Bill, získal svoju slávu ako lovec bizónov a stvoriteľ zábavnej divadelnej show z Divokého západu. Keď sa do nej rozhodol obsadiť jedného z najznámejších žijúcich Indiánov, Sediaceho býka, skoro zistil, že to nebol úplne najšťastnejší nápad. (viac info)
Akčnú komédiu RED nakrútili na motívy rovnomennej komiksovej mikrosérie. Rozpráva príbeh penzionovaného agenta CIA Franka Mosesa (Bruce Willis), ktorý žije v tichosti a idylke na dedine. Až dokým sa nové vedenie CIA nerozhodne ho zlikvidovať. V tú chvíľu nastáva súboj na život a na smrť medzi špičkovým ale zostarnutým agentom a celým zvyškom CIA. Frank je RED – retired extremely dangerous (na dôchodku, ale extrémne nebezpečný). Okrem Brucea sa prestavia ďalšie herecké hviezdy. (viac info)