blog

DVD tipy: Prichádza Michael Douglas, Julia Roberts i film o facebooku

streda 16. marca 2011 00:01
St 16.03. 2011 00:01
Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD novinky vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.
Po prepustení z mnohoročného väzenia sa Gordon Gekko (Michael Douglas) ocitá na okraji spoločnosti a len z diaľky pozoruje svet peňazí, ktorému kedysi vládol. V snahe obnoviť pretrhané väzby so svou dcérou Gekko vytvára spojenectvo s jej snúbencom Jake-om (Shia LaBeouf). Ale Gekko sa vôbec nezmenil, stále je majstrovským manipulátorom a nezastaví sa pred ničím, aby dosiahol svoje. Hviezdny veľkofilm už aj na DVD. (viac info)
Uznávaný režisér Zack Snyder (300, Watchmen) debutuje v animovanom filme fantastickým dobrodružstvom, vychádzajúcim z milovaných kníh Kathryn Lasky. Mladý soví chlapec Soren, hlavný hrdina, je fascinovaný otcovými príbehmi o Strážcoch Ga’Hoolu, mýtických okrídlených bojovníkoch, ktorí kedysi bojovali vo veľkej bitke proti diabolským Čistým. Keď on a jeho brat Kludd spadnú zo svojho rodného hniezda na vrcholku stromu priamo do spárov Čistých, je na Sorenovi, aby s pomocou ďalších odvážnych sov podnikol smelý útok. Spoločne potom hľadajú Veľký strom, domov Strážcov, ktorí sú jedinou nádejou na porážku Čistých a záchranu sovieho kráľovstva. (viac info)
Julia Roberts žiari v hlavnej úlohe inšpiratívneho filmu, ktorý vznikol na motívy populárnej knižnej predlohy. S vierou, že v živote ide o viac než len o manžela, dom a kariéru, opúšťa Liz Gilbert (Julia) New York a vydáva sa na rok dlhú cestu do Talianska, Indie a na Bali, aby našla novú chuť do života prostredníctvom jedla, meditácií a novej lásky, a hľadala svoje vlastné ja. Vo filme hrá i James Franco, Javier Bardem a Billy Crudup. (viac info)
Film Sociálna sieť režiséra Davida Finchera prináša strhujúci príbeh neobvyklého génia, ktorý rozpútal novú revolúciu a zmenil podobu ľudskej komunikácie na dlhé generácie dopredu a možno raz a navždy. Film mnohí najskôr odsudzovali a čakali, že pôjde o béčkový projekt, ktorý má za úlohu zarobiť na známom mene facebooku. No snímka je skvele nakrútená a plná emócií i nečakaného humoru. Príbeh vás zavedie na samotný počiatok, kde stál len nápad pár priateľov. Potom nasledoval fenomenálny úspech, no koniec priateľstva. (viac info)
Pohľad režiséra Martina Scorseseho na jednu z najznámejších rock’n’rollových kapiel, na legendárnych Rolling Stones. Ich kariéra trvá už cez 45 rokov a spája sa s nimi množstvo historiek – napríklad o tom, ako Johnnyho Deppa inšpiroval Keith Richards ku stvárneniu Jacka Sparrowa(viac info)