blog

Fantasy sága Odkaz dračích jazdcov sa dočká záverečnej časti. Konečne.

štvrtok 24. marca 2011 09:14
Št 24.03. 2011 09:14

Dámy a páni, je to tu! Túžobne očakávaný miliónmi fanúšikov po celom svete – záverečný diel priam už legendárnej série Odkaz dračích jazdcov Christophera Paoliniho vychádza už túto jeseň! Oznámil to dnes Nancy Hinkel, viceprezident amerického vydavateľstva Alfred A. Knopf. Po celosvetových bestselleroch Eragon, Eldest a Brisingr sa posledný diel bude volať Inheritance (Dedičstvo) – príhodný názov pre záverečný diel ságy.

“Všetky pálčivé otázky fanúšikov z celého sveta budú konečne zodpovedané v tomto poslednom pokračovaní,” prehlásil Christopher Paolini. “Všetko bude odhalené!”

Inheritance (Dedičstvo) vychádza 8. novembra 2011 v náklade 2.5 milióna kusov v USA a Kanade, pričom v tom istom dátume vyjde aj v Spojenom kráľovstve, Austrálii a na Novom Zélande. To isté vydavateľstvo vydá Inheritance (Dedičstvo) aj v Nemecku, ale dátum zatiaľ nie je známy.

“Vydanie Inheritance (Dedičstva) prináša dramatický a uspokojujúci koniec jednej z najobľúbenejších fantasy ság v moderných dejinách vydávania kníh,” komentoval Hinkel. “Teraz si budú môcť noví čitatelia, ale aj stáli fanúšikovia po prvýkrát prečítať celý príbeh bez prerušenia.”

V USA sa chystá aj mohutná marketingová kampaň na podporu predaja, ktorá bude zahŕňať reklamné klipy v kinách, televízne reklamy, inzeráty v tlači a konať sa bude aj obrovská literárna tour samotného autora, ktorý sa zastaví na autogramiádach v desiatich amerických mestách.

Všetky tri diely fantasy ságy Odkaz dračích jazdcovEragon, Eldest a Brisingr sa stali NY Times bestsellermi a následne zaznamenali aj celosvetový úspech. Do dnešného dňa boli preložené do 49 jazykov sveta a všetkých troch dielov bolo predaných viac ako 25 miliónov kusov. Len v USA sa prvý deň predaja Brisingra predalo viac ako 550.000 kusov, čím sa táto kniha stala najrýchlejšie sa predávajúcim titulom v histórii vydavateľstva. Jedno je isté. Inheritance (Dedičstvo) na tento post zaútočí veľmi razantne.

POZOR! Slovenské vydanie knihy Dedičstvo sa pripravuje na koniec januára 2012 a malo by vyjsť súbežne s českým! Všetky najnovšie informácie sa dozviete, ak si knihu nezáväzne rezervujete priamo TU!

Ak máte záujem o anglické vydanie posledného dielu fantasy ságy Odkaz dračích jazdcov – Inheritance, potom si ju môžete nezáväzne rezervovať už teraz, priamo TU! V prípade, že máte záujem o slovenské vydanie, ktoré sa pripravuje na koniec januára 2012, nezáväzne si ho môžete rezervovať priamo TU. 🙂

Zaujímavé linky:

Twitter oslavuje piate narodeniny a píše dejiny. Je najvyšší čas pridať sa! 🙂

Česká kniha o pozitívnom vplyve vína na zdravie je druhou najlepšou na svete

V Británii rozdali cez víkend milión kníh. Britský Knihobežník sa môže začať. :-)

Neodmietajte mladých autorov! Nikdy neviete, či to nie je Tim Burton…

Charlie Sheen píše memoáre za desať miliónov. Aspoň si to myslí…