blog

Literárna revue s Dadom Nagyom (18.3.2011)

piatok 18. marca 2011 13:50
Pi 18.03. 2011 13:50

Každý druhý týždeň vám prinášame ďalší diel Literárnej revue so známym slovenským moderátorom, odborníkom na literatúru, ale hlavne milovníkom dobrých kníh – Dadom Nagyom.

Prajem vám príjemný piatkový deň, milí priatelia, vitajte pri počúvaní Literárnej revue rádia Slovensko, do ktorej som pre vás dnes vybral z inak kvalitných a zaujímavých literárnych diel niekoľko vyslovene nesympatických literárnych postáv. Najskôr sa pozrieme na poviedku Michaila BulgakovaO prospešnosti alkoholizmu. Potom nám francúzsky spisovateľ Laurent Binet predstaví “mäsiara z Prahy” čiže nacistického pohlavára Heydricha v ukáke z výborného románu HHhH. A na záver nastane Čas dravcov v ukážke z pokračovania úspešného mafiánskeho románu Jozefa Kariku.

Samozrejme budete sa mať opäť možnosť zapojiť sa do telefonickej súťaže a vyhrať rôzne knižné ceny. Pozhovárame sa nielen s vami, ale aj so živým hosťom – prekladateľom novej prózy Viktora Jerofejeva Encyklopédia ruskej dušeJánom Štrasserom. A na záver vás čaká mailová anketa na tému nesympatický literárny hrdina.

Príjemné počúvanie vám prajú Ladislav Müller a Dado Nagy.

[powerpress]

Tento diel Literárnej revue bol pôvodne odvysielaný 11.3.2011.

Vypočujte si aj ďalšie diely Literárnej revue s Dadom Nagyom. Všetky uverejnené diely nájdete TU.

POZOR! Literárnu revue Dada Nagya si už môžete vychutnať aj ako podcast na iTunes! Stačí kliknúť TU. Nezabudnite sa zapísať na pravidelný odber, aby vám neušiel ani jeden diel! 🙂