blog

Literárna revue s Dadom Nagyom (29.4.2011)

piatok 29. apríla 2011 10:01
Pi 29.04. 2011 10:01

Každý druhý týždeň vám prinášame ďalší diel Literárnej revue so známym slovenským moderátorom, odborníkom na literatúru, ale hlavne milovníkom dobrých kníh – Dadom Nagyom.

Milí priatelia, vitajte pri počúvaní veľkonočnej Literárnej revue venovanej téme obety, smrti, vzkriesenia a začínajúcich veľkonočných sviatkov.

Čakajú vás v nej tri ukážky a rozhovor so spisovateľom, kazateľom cirkvi bratskej a autorom knihy Zdravé telo v kómeDanielom Pastirčákom. Najskôr ochutnáme z Čokolády Joanne Harrisovej, potom sa pozrieme, ako vnímal Veľkú noc ruský literárny velikán Anton Pavlovič Čechov, ktorú ju opísal v poviedke Na Veľkú noc a na záver tu mám ešte veľkonočnú ukážku od českého prozaika, dramatika, novinára a autora kníh pre deti Ludvíka Aškenázyho s názvom Vajíčko.

Našim hudobnými hosťami budú speváčky Iva Bittová, Adriana Kučerová a Diana Krall. Príjemné počúvanie vám prajú Tatiana Horváthová a Dado Nagy.

[powerpress]

Tento diel Literárnej revue bol pôvodne odvysielaný 22.04.2011.

Vypočujte si aj ďalšie diely Literárnej revue s Dadom Nagyom. Všetky uverejnené diely nájdete TU.

POZOR! Literárnu revue Dada Nagya si už môžete vychutnať aj ako podcast na iTunes! Stačí kliknúť TU. Nezabudnite sa zapísať na pravidelný odber, aby vám neušiel ani jeden diel! 🙂