blog

Knižné tipy: Výnimočné knihy od výnimočných autorov!

pondelok 30. mája 2011 00:01
Po 30.05. 2011 00:01
Neustále vychádzajú nové a nové knihy, vďaka čomu je veľmi ľahké prehliadnuť tie, ktoré skutočne stoja za pozornosť. A práve preto vám každý týždeň prinášame výber titulov, ktoré stoja za vašu pozornosť. Pozrite sa každý pondelok na novinky minulého týždňa a nezabudnite si ich pridať do svojich wishlistov. Prehliadnuť dobrú knihu je až príliš jednoduché.
Sú knihy, ktoré sa pravdepodobne nikdy nezapíšu do dejín literatúry a napriek tomu dokážu pobaviť a potešiť tisícky ľudí. Presne do tejto kategórie patria aj knihy Evy Urbaníkovej, ktorá už pár rokov patrí medzi najúspešnejších slovenských spisovateľov. Zdá sa, že ani román Vzťahová níž nebude žiadnou výnimkou, veď prvé rebríčky predajnosti obsadzuje už pekných pár týždňov a to ešte ani nevyšiel! Tak prečo ho spomínam? Lebo vyjde už v utorok! Takže ak máte radi Evitinu tvorbu a ešte nemáte objednaný jej najnovší román, tak neváhajte! Už tento týždeň môže byť u vás! 🙂 (viac info)
Na dejepise sme sa učili o dobe kamennej, bronzovej, železnej a o tej dnešnej sa pravdepodobne raz budú ľudia učiť ako o dobre ASAP. Anglická skratka ASAP (As Soon As Possible – tak skoro/rýchlo, ako sa len dá) sa veľmi rýchlo stala integrálnou súčasťou slovníka prakticky každej firemnej komunikácie. A práve o ľuďoch, pre ktorých ASAP z bežnej kancelárskej skratky prerástlo v symbol vtlačený hlboko do ich životov, píše Rado Ondřejíček, známa postava slovenského internetu, aj reklamných agentúr. A píše výstižne, vtipne a k veci. Rozhodne odporúčam! (viac info)
A teraz jedna kniha, na ktorú sa teším ako malý a vzhľadom na dátum vydania (17.6.) sa očividne ešte dlho tešiť budem. Minulý rok sme sa všetci zamilovali do nenápadného románu Zlodejka kníh, ktorý sa pre mnohých (asi aj pre mňa) stal vôbec najlepším románom roku 2010. No a Ikar sa rozhodol vydať aj ďalšiu knihu výnimočného austrálskeho spisovateľa Markusa Zusaka s lakonickým názvom Posol. Príbeh sa sústreďuje na mladíka Eda Kennedyho, ktorý sa proti vlastnej vôli stane poslom dobrých i menej príjemných správ. Vstupuje tak do života neznámym ľuďom a prehodnocuje vlastnú minulosť. Už len zistiť, kto rozdáva karty v tejto zvláštnej hre… (viac info)
Minulý rok nám predstavil krušné obdobie druhej svetovej vojny vyššie spomínaný Markus Zusak, tento rok sa naň pozrieme zase očami mladučkej Liny, ktorá opisuje, ako sa počas stalinských deportácií Litovčanov v roku 1941 dostala spolu s matkou a bratom do pracovného tábora na ďaleký Sibír. Lina tak veľmi rýchlo spoznala odvrátenú tvár stalinského režimu. Pracovné tábory na Sibíri boli v mnohých prípadoch minimálne rovnako zlé ako známejšie koncentračné tábory nacistov. Podarí sa Line, jej bratovi Jonasovi a matke prežiť, alebo sa stanú obeťami krutého zaobchádzania, hladu a vyčerpania uprostred nekonečnej ľadovej pustatiny? (viac info)
Román Motýľ asi predstavovať netreba. Veď príbeh parížskeho dobrodruha, v podsvetí prezývaného Motýľ, ktorého v roku 1931 ako dvadsaťpäťročného odsúdili na doživotie za vraždu, ktorú nespáchal, sa už stal totálnou klasikou. Samozrejme, nie vďaka justičnému omylu, ale vďaka neuveriteľne silnému autobiografickému príbehu o tak silnej túžbe po slobode, že ho od pokusov o útek neodradilo nič, ani neľudské tresty, ktoré nasledovali po každom nevydarenom úteku z ostrovov, ani strašná smrť priateľa, ani dva roky samotky. Toto je jednoducho kniha do každej poličky, takže ak ju tam ešte nemáte (a nebodaj ste Motýľa nečítali), tak po nej určite siahnite. Stojí za to! (viac info)
A na záver trochu motivačnej literatúry od odborníka, ktorého počúva celý svet. Seth Godin je proste pojem. Je osobnosť, je odborník a hlavne dokáže sa pozerať na veci z úplne nového, neobvyklého uhla, vďaka ktorému nám ukazuje veci, ktoré by sme bez neho nevideli, alebo nechápali v správnych súvislostiach. Práve preto je každá jeho kniha obrovskou udalosťou a inak tomu nie je ani v prípade novinky Nepostradatelní, ktorá vás naučí, ako sa stať tým najdôležitejším človekom vo vašej firme. Jednoducho – ako sa stať nepostrádateľným. (viac info)

Zaujímavé linky:

Prečítajte si aj naše predchádzajúce tipy. Nájdete ich TU. 🙂