blog

Autorka Harryho Pottera chystá niečo veľké! Už čoskoro…

piatok 17. júna 2011 00:01
Pi 17.06. 2011 00:01

Najúspešnejšia spisovateľka na svete J.K.Rowlingová, autorka svetoznámej ságy o čarodejníckom učňovi Harry Potterovi nečakane oznámila svetu, že pripravuje niečo veľké. Že to myslí seriózne je jasné už len zo spôsobu, akým sa rozhodla novinku šíriť. Najskôr zorganizovala súťaž “Secret Street View”, pri ktorej desať vybraných webových portálov, ktoré sa venujú Harry Potterovi, uverejnilo GPS koordináty. Po ich zadaní na stránke www.secretstreetview.com si súťažiaci mohli prezrieť určité miesto (ktoré sa nejak vzťahovalo ku knihe) a odhaliť jedno z desiatich písmen, ktoré nakoniec vytvorili názov “Pottermore”. Potom už len stačilo pridať koncovku .com a tajomstvo bolo odhalené! Alebo žeby nie?

 

Ešte tajomnejšia stránka

Na stránke www.pottermore.com toho totiž veľa nenájdete. Dve sovy, názov stránky, lakonickú poznámku Už čoskoro… a podpis J.K.Rowlingovej. Ako okamžite zistili fanúšikovia Harryho Pottera, stránka aj obchodná značka je zaregistrovaná spoločnosťou Warner Bros., ktorá stojí aj za filmovými spracovaniami príbehov slávneho čarodeja. Automaticky sa núka predpoklad, že pôjde pravdepodobne o nejakú spojitosť s posledným potterovským filmom. Ale na to je propagácia až príliš masívna.

Spolu so stránkou bolo založené aj Twitter konto @pottermore, na ktorom bol len pred pár hodinami publikovaný link na youtube video, ktoré odpočítava čas do zásadného prehlásenia samotnej J.K.Rowlingovej. Samozrejme, internet je plný špekulácií, z ktorých nie je ani jedna potvrdená.

Najpravdepodobnejšia verzia

Stránka Clube do Slugue uverejnila pred rokom tri obrázky (viď. nižšie), ktoré vypátrala a získala z tajného zdroja. Údajne by na nich mal byť náhľad stránky Pottermore.com. Z obrázkov sa zdá, že by sa malo jednať o formu sociálnej siete zameranej výlučne na svet Harryho Pottera, kde by fanúšikovia našli rôzne hry, fiktívne príbehy od fanúšikov (tzv. fanfiction) a čo je asi najdôležitejšie – bola by tu aj možnosť kúpiť knihy J.K.Rowlingovej v elektronickom formáte. Slávna autorka sa doteraz tejto forme kníh bránila a ani najväčšiemu kníhkupectvu na svete Amazonu, nepovolila ich predaj. Ak by sa tak konečne stalo, bola by to veľká udalosť.

Nech už to bude akokoľvek, pravdu sa pravdepodobne dozvieme až o 6 dní. Tiež ste zvedaví, o čo naozaj pôjde? 🙂

 

Zaujímavé linky:

Alarmujúce správy: Jedno z troch detí v Londýne žije v domácnosti bez jedinej knihy

Móda inšpirovaná Harry Potterom zabíja sovy v Indii

Harry Potter sa stane vojnovým veteránom

Disneyland bude mať konkurenciu. Ožije svet Harryho Pottera.