blog

Knižné tipy: Nádielka bestsellerov na leto!

pondelok 27. júna 2011 00:01
Po 27.06. 2011 00:01

Neustále vychádzajú nové a nové knihy, vďaka čomu je veľmi ľahké prehliadnuť tie, ktoré skutočne stoja za pozornosť. A práve preto vám každý týždeň prinášame výber titulov, ktoré stoja za vašu pozornosť. Pozrite sa každý pondelok na novinky minulého týždňa a nezabudnite si ich pridať do svojich wishlistov. Prehliadnuť dobrú knihu je až príliš jednoduché.

  • Markus Zusak – Posol

    Túto knihu som už v Tipoch pred časom spomínal, ale dobré veci sa oplatí spomínať častejšie, však áno. 🙂 Obzvlášť keď výborný román Posol vychádza už zajtra! Ak vám meno Markus Zusak nič nehovorí, potom si rýchlo prečítajte Zlodejku kníh, asi najlepší román, aký v roku 2010 vyšiel v slovenčine. Mladý austrálsky autor dokázal vykresliť príbeh, ktorý mal neuveriteľnú silu a atmosféru. A zdá sa, že sa mu to podarilo opäť! Posol sa odohráva v súčasnosti, námet je úplne iný, ale Zusak je jednoducho pán spisovateľ, preto je aj toto román, ktorý sa oplatí neprehliadnuť. (Viac info)

  • Braňo Jobus – Ako Muflón Ancijáš cestoval na západ

    A ďalšia dobrá správa! Najslávnejší muflón sveta sa opäť vydáva na cestu! No dobre, je fakt, že slávnych muflónov nie je veľa, ale ani tak dobrých rozprávok nie je veľa. Svojrázny Branislav Jobus napísal perfektnú rozprávkovú knihu, ktorá pobavila nielen deti, ale aj komplet celú redakciu Martinusu. Muflóna Ancijáša a jeleňa Migrifiča sme si jednoducho zamilovali, preto si určite nenecháme ujsť ani druhý diel! Tešíme sa! 🙂 (Viac info)

  • George R.R. Martin – Píseň ledu a ohně: Střet králů

    Všetci milovníci fantasy zažívali túto sezónu kinematografické orgie. Mohlo za to seriálové spracovanie jednej z najlepších fantasy ság – Pieseň ľadu a ohňa, ktoré bežalo pod názvom prvého dielu – Hra o tróny. Vydavateľstvo Talpress zareagovalo promptne na fakt, že druhý diel bol vypredaný a rýchlo ho vydala. Tentoraz v pevnej väzbe a v jednom zväzku. Takže ak máte radi dobré fantasy, tak táto sága by vám rozhodne nemala ujsť! Aj keď by bolo asi lepšie začať prvým dielom. (Viac info)

  • Steven D. Levitt, Stephen J. Dubner – Freakonomics

    A je to tu! Kniha, ktorá spôsobila na Západe takú malú revolúciu KONEČNE vyšla aj v slovenčine. Neortodoxný ekonóm a investigatívny žurnalista sa spojili, aby sa pozreli „na zúbok“ prakticky každému javu spoločnosti, ktorý im prišiel pod ruku a to veľmi neštandardným, ale o to zaujímavejším spôsobom. Je nebezpečnejšia streľná zbraň alebo záhradný bazén? Prečo drogoví díleri zostávajú tak dlho žiť u svojich matiek? Aký dopad na životnú kariéru vášho dieťaťa má meno, ktoré mu dáte? To sú len niektoré otázky, ktoré autori zodpovedajú. Vrele odporúčam! (Viac info)

  • Becca Fitzpatricková – Crescendo

    A na záver niečo pre fanúšikov a hlavne fanynky anjelov! Pokračovanie mimoriadne úspešného románu Zavrhnutý sa volá Crescendo a príbeh pokračuje tam, kde skončil prvý diel. Norin život má stále ďaleko k dokonalosti, ale aspoň získala strážneho anjela. Patch je tajomný, nádherný, magneticky príťažlivý, ale navzdory tomu, akú rolu má hrať v Norinom živote, sa správa všelijako, len nie anjelsky. Je stále vyhýbavejší než predtým a k tomu sa ešte zdá, že trávi stále viac a viac času s Norinou úhlavnou sokyňou Marciou Millarovou. (Viac info)