blog

Knižné tipy: Vytúžené pokračovania bestsellerov

pondelok 18. júla 2011 01:07
Po 18.07. 2011 01:07

Neustále vychádzajú nové a nové knihy, vďaka čomu je veľmi ľahké prehliadnuť tie, ktoré skutočne stoja za pozornosť. A práve preto vám každý týždeň prinášame výber titulov, ktoré stoja za vašu pozornosť. Pozrite sa každý pondelok na novinky minulého týždňa a nezabudnite si ich pridať do svojich wishlistov. Prehliadnuť dobrú knihu je až príliš jednoduché.

  • Dmitry Glukhovsky – Metro 2034

    Najlepší sci-fi román posledných rokov? Metro 2033! A teraz je tu nepriame pokračovanie s originálnym názvom Metro 2034! Srdce fanúšika napínavých sci-fi príbehov zaplesá! 🙂 Rok 2034. Svet je v troskách. Ľudia sa navzájom vyhubili. V mestách zničených rádioaktívnym odpadom sa nedá žiť.  Nikto netuší, aké tvory v nich žijú. Éra ľudstva sa chýli ku koncu. Ostalo len zopár desiatok tisíc tých, ktorí bývajú v moskovskom metre. Bývajú v moskovskom metre, najväčšom protiatómovom kryte, aký človek vybudoval. V poslednom útočisku ľudstva, kde sa všetko podriaďuje jedinému: vôli prežiť. (Viac info)

  • Paul Hoffman – Posledné štyri istoty

    Ha! Konečne je to tu! No dobre, možno nie priamo tu, ale aspoň v dohľadnej budúcnosti! Pokračovanie jedného z najväčšícj fantasy hitov minulého roka Ľavá ruka Boha. Čakanie bolo dlhé a bolestivé, ale nakoniec sme sa dočkali. V druhom diele trilógie Paula Hoffmana trpí hlavný hrdina Thomas Cale pocitom roztrpčenia po tom, čo ho zradila láska jeho života, a zahráva sa s čoraz lákavejšou predstavou vyhladenia ľudstva. Našťastie, ešte stále má priateľov, ktorým je jasné, že to nie je až tak dobrý nápad. Calea však musia presvedčiť, že má ešte stále dôvod žiť. Podarí sa im to skôr, než bude neskoro? (Viac info)

  • Daniel Glattauer – Siedma vlna

    A máme tu ďalšie pokračovanie. Tentoraz románu Priateľ do dažďa, ktorý na Slovensku zopakoval svoj obrovský úspech z nemecky hovoriacich krajín. Bežná téma mailovej korešpondencie sa stala v Nemecku kultovým bestsellerom, a tak sa o pokračovaní dá povedať, že si ho ľudia viac menej vynútili. E-mailová adresa bola zrušená. Toto triezve konštatovanie ukončilo Emmine nádeje na pokračovanie mailovej známosti s Leom. Leo odišiel za prácou do Bostonu a obaja sa vrátili do „reálneho“ života. Emmi to však nevzdáva, stále sa pokúša skontaktovať s Leom. Po deviatich mesiacoch sa jej to aj podarí. No situácia sa zmenila – Leo v Bostone niekoho spoznal. Tým sa začína druhá časť virtuálnej a virtuóznej romance. (Viac info)

  • Zoë Ferrarisová – Oči pouště

    A teraz detektívka, ktorá uspokojí chúťky po exotike, vášní a napätí. Áno, je to detektívka určená skôr pre ženy, ale to jej nič neuberá na jej príťažlivosti. Príbeh sa odohráva v Saudskej Arábii, kde sa stretne púštny sprievodca Nayir a mladá molekulárna biologička Katya, ktorá má však jeden vážny problém. 16-ročná sestra jej snúbenca a zároveň Nayirovho kamaráta Othmana sa záhadne stratila len pár hodín pred svadbou. Nayir je najatý, aby ju našiel, lebo nikto nepozná púšť lepšie ako on. Žiaľ, výsledok jeho pátrania je tragický – mladú dievčinu nájde mŕtvu. Tým sa však spletité a napínavé vyšetrovanie iba začína. (Viac info)

  • Mario Puzo – Krstný otec

    A čo dodať k najslávnejšiemu a podľa mnohých aj najlepšiemu mafiánskemu románu na svete? Úplne stačí, že je tu nová dotlač! Veď kto by nepoznal osudy dona Corleoneho, ktorý zo svojho sídla na Long Islande spravuje obrovskú ríšu, podsvetie, ktorému podliehajú stávkové kancelárie, odborové zväzy, hazardné herne, pašerácke organizácie a skupiny vydieračov. Najmocnejší a najbohatší Američania sa pred ním trasú, lebo jeho vplyv siaha do všetkých oblastí amerického života – od polície a tajnej služby až k finančným magnátom. Ak ste ešte nečítali príbeh najslávnejšieho literárneho mafiána, máte čo doháňať. Toto je povinnosť! 🙂 (Viac info)

  • George R.R. Martin – A Dance With Dragons

    A na záver niečo pre ľudí, ktorí vládnu shakespearovským jazykom. Všetci fanúšikovia fantasy sú momentálne uchvátený zo seriálového spracovania jednej z najlepších fantasy ság vôbec – Hra o tróny. Seriál je síce výborný, ale na knižnú predlohu sa aj tak “nechytá”, nevraviac o tom, že George R. R. Martin sa pochlapil a po dlhých rokoch nečinnosti vydal ďalšie pokračovanie tejto napínavej ságy! Kniha Dance with Dragons má viac ako tisíc strán, na ktorých sa sa ďalej rozvíjajú spletité osudy hlavných hrdinov, ktorých poznáme z predchádzajúcich dielov. Pre fanúšikov povinnosť, ostatných čaká ešte dlhá cesta, kým sa prepracujú k šiestemu dielu. 🙂 (Viac info)