blog

Knižné tipy: O temnote, krokodíloch a šťastí…

pondelok 15. augusta 2011 00:01
Po 15.08. 2011 00:01

Neustále vychádzajú nové a nové knihy, vďaka čomu je veľmi ľahké prehliadnuť tie, ktoré skutočne stoja za pozornosť. A práve preto vám každý týždeň prinášame výber titulov, ktoré stoja za vašu pozornosť. Pozrite sa každý pondelok na novinky minulého týždňa a nezabudnite si ich pridať do svojich wishlistov. Prehliadnuť dobrú knihu je až príliš jednoduché.

  • Anthony E. Zuiker, D. Swierczynski – Level 26: Proroctvo z temnoty

    Ak ste čítali napínavý triler Level 26: Netvor z temnoty , potom viete, že táto kniha je iná. Niektoré kapitoly sa končia odkazom na video na webe, ktoré ďalej rozvíja dej a podáva vizuálnu barličku vašej fantázii. Výsledom ke zaujímavý zážitok, ktorý sa líši od klasického čítania. A je dostatočne zaujímavý na to, aby som ho absolvoval aj druhýkrát. S pokračovaním série LEVEL 26 a jej hlavným hrdinom Steveom Darkom. Ten sa rozhodne naplno využiť svoj talent na chytanie sériových vrahov a pustí sa do lovu na jedného z najbizarnejších psychopatov tzv. tarotového vraha. Pre Darka je to však viac ako vyšetrovanie. Je to misia, krížová výprava a boj proti temnote vlastnej duše. (Viac info)

  • Fabio Geda – V mori žijú krokodíly

    Románov pre mladých, v ktorých by sa to nehemžilo nemŕtvymi, elfami a odseknutými končatinami je až po hriechu skromne (niet divu, mňa v tom veku tiež nebavilo čítať o niečom inom), preto som veľmi rád, že bol do slovenčiny preložený taliansky bestseller Fabia Geda, ktorý rozpráva skutočný príbeh afgánskeho chlapca Enaiatollaha Akbariho. Román V mori žijú krokodíly nám približuje život v súčasnom Afganistane, kde sa život s nikým nemazná. A s deťmi už vôbec nie. Mladučký Enaiatollah musí opustiť rodnú krajinu potom, čo sa miestni pašeráci usilujú o jeho život. Vydáva sa na strastiplnú cestu cez pol sveta, aby našiel miesto, kde bude môcť žiť pokojne, bez strachu, a kde bude mať budúcnosť. (Viac info)

  • Tony Hsieh – Štěstí doručeno

    Kníh o podnikaní vychádza veľa. Vychádza ich toľko, až má človek pocit, že vychádza viac sa o podnikaní rozpráva, ako sa skutočne podniká. Ale keď o ňom začne rozprávať Tony Hsieh, oplatí sa počúvať. Tony je zakladateľ spoločnosti Zappos. Obrat u nás prakticky neznámej firmy sa za desať rokov vyšplhal na viac ako miliardu dolárov ročne a to v jednom z najnemožnejších odvetí vôbec (aspoň na prvý pohľad). Ako to dokázal? Jednoducho. Svojím zákazníkom nedodáva len topánky, ale aj šťastie. Firma Zappos robí všetko preto, aby jej zákazníci boli šťastní. Možno je vám už teraz jasné, prečo túto knihu v Martinuse zbožňujeme. 😉 (Viac info)

  • Christopher Lincoln – Kostík Billy 1

    Roztomilých detských knižiek nie je nikdy dosť! A ak sú ešte aj rozkošne morbídne, tak tým lepšie! 🙂 Napínavý príbeh o Billym Kostíkovi plný záhad a tajomstiev. Billy Kostík je chlapec kostlivec, ktorý býva v tajomnej komore panského sídla Hogo Fogo. Billyho rodičia Lars a Miluška Kostíkovci majú dôležitú úlohu: triedia a evidujú tajomstvá rodiny Biglumovcov a ukladajú ich do truhlíc a lodných kufrov. Sú zamestnancami Ministerstva lží a výmyslov, ktoré ich vyslalo zo Záhrobia slúžiť na Zemi. Billy sa spriatelí s Millicent, neterou pána domu Kazisveta Bigluma, a zistí, že tajomstvá neskrývajú len ľudia… (Viac info)

  • Jaroslav Žídek – Šéfkuchár v paláci

    Slovensko by si zaslúžilo oveľa viac takých šéfkuchárov ako je Jaroslav Žídek. Teda vzhľadom na úroveň slovenských reštaurácií, ktorú zákazníci neustále tolerujú, možno aj nezaslúžilo, ale jedno je isté. Ak by ich bolo viac, boli by naše reštaurácie radosťou a nie nevyhnutným zlom. Ešteže si aspoň doma môžeme navariť chutné jedlá zo surovín, ktoré o polotovaroch ani nechyrovali. A vtedy sa zíde nové vydanie Židekovej kuchárskej knihy plnej skvelých a netradičných receptov – od predjedál cez rizotá, cestoviny, šaláty, polievky, rozmanité hlavné jedlá až po dezerty či chlieb a pečivo. Nie, nie je to kuchárska kniha na každý deň, ale čo si budeme vravieť – kto z nás varí každý deň. 🙂 (Viac info)