blog

Literárna revue s Dadom Nagyom (19.8.2011)

piatok 19. augusta 2011 09:01
Pi 19.08. 2011 09:01

Každý druhý týždeň vám prinášame ďalší diel Literárnej revue so známym slovenským moderátorom, odborníkom na literatúru, ale hlavne milovníkom dobrých kníh – Dadom Nagyom.

Príjemný deň, milí priatelia, vitajte pri počúvaní Literárnej revue rádia Slovensko. Na počasie posledných týždňov sa celkom hodí  výrok – „Mám rád leto, je to môj najobľúbenejší deň v roku.“ A keďže typických letných pôžitkov sme si príliš neužili, vybral som pre vás niekoľko literárnych ukážok spojených s iným letným pôžitkom – jedlom.

Čakajú vás tradične tri ukážky. Najskôr ná Boris Vian zoberie na kulinársky výlet do Paríža pomocou svojho slávneho románu Pena dní. Potom si s debutovým románom Posteľ Davida Whitehousa priblížime, ako to asi vyzerá, keď sa pre človeka stane jedlo zmyslom života a v poslednej ukážke sa pozrieme do ďalekej Austrálie, kam nás zoberie Barbora Kardošová vo svojej novinke Vydať sa a zomrieť.

Okrem toho sa môžete tešiť na telefonický rozhovor s Branislavom Jobusom – autorom novej knihy – Ako muflón Anciáš cestoval na západ a na záver si prečítame, aké literárne diela podľa vás popisujú leto a letné prázdniny.

Príjemné počúvanie vám želajú Zuzana Hladká a Dado Nagy. A k tomu vám budú hrať Bratislava Hot Serenaders.

[powerpress]

Tento diel Literárnej revue bol pôvodne odvysielaný DD.MM.YYYY.

Vypočujte si aj ďalšie diely Literárnej revue s Dadom Nagyom. Všetky uverejnené diely nájdete TU.