blog

DVD tipy: Dokumenty inak a filmy, ktoré nenudia

streda 21. septembra 2011 00:01
St 21.09. 2011 00:01

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Pavol Barabáš – Tatry – Mystérium

    Hory mi položili tisíce otázok. Na mnohé z nich som nenašiel odpoveď. Vždy zostalo niečo nedopovedané, ticho, ktoré ma nútilo rozmýšľať… Tento film je o mojom hľadaní odpovedí. Neuchopiteľné som však nedokázal vyjadriť vhodným textom, iba jediným slovom: mystérium…,“ hovorí Pavol Barabáš, ktorého vôbec netreba predstavovať. Popredný slovenský dokumentarista cestovateľ nezabúda ani na krásy domovskej prírody a tak prináša tento filmový skvost, v ktorom nájdete dokumentárny film SKIALPINIZMUS V TATRÁCH a dokumentárny film POMOC PRICHÁDZA Z NEBA. (Viac info)

  • Gore Verbinski – Rango

    Tak tento film rozhodne zaženie chmáry jesenného počasia. Šialený chameleón, ktorý sa rozpráva so svojimi umelými priateľmi stroskotá na púšti, kde sa bojuje o vodu. A tak využije svoje herecké umenie a svoj život na drsnej púšti trochu prikrášli. Bláznivá komédia dua Gore Verbinski – Johnny Depp rozjasní každú tvár. (Viac info)

  • Yann Arthus-Bertrand – Home

    Keď Yann Arthus-Bertrand, medzinárodne uznávaný fotograf a autor knihy The Earth From Above, stretol svetoznámeho francúzskeho producenta Luca Bessona, dohodli sa na vytvorení dokumentárneho projektu o planéte Zem. Cesta po 50 krajinách sveta je ódou na krásy a jemnú harmóniu našej planéty. S optimistickým prístupom a aktuálnymi témami informujú o súčasných sociálnych problémoch a problémoch životného prostredia. Zem je totiž náš domov. (Viac info)

  • Bobby Farrelly, Peter Farrelly – Týden bez závazků

    Bratia Farrellyovci (Niečo na tej Mary je, Blbý a blbší) vás opäť pozývajú na bláznivé divadlo. Rick (Owen Wilson) a Fred (Jason Sudeikis) sú najlepší kamaráti a obaja sú už pekných pár rokov ženatí. Keď potom doma začnú prejavovať určité známky nekľudu, rozhodnú sa ich manželky oživiť manželstvo veľmi odvážnym spôsobom. Chlapci dostanú týždeň bez záväzkov. Čo zo začiatku vyzerá ako splnený sen sa po čase zmení na zábavnú púť, ktorá je absolútne mimo realitu. (Viac info)

  • Piráti z Karibiku: Kolekcia 1 – 4

    A teraz skutočná lahôdka – kolekcia filmov Piráti z Karibiku, vrátane posledného, štvrtého filmu, ktorý bol nedávno v kinách. Kolekcia, ktorú si užije nielen milovník pirátov a pirátskych historiek, ale aj každý, kto má rád humor a napätie. Každý film je niečím iný, každý film je typický sám pre seba. Ale všetky majú niečo spoločné – Jacka Sparrowa, ktorý je kapitán, aj keď nemá loď. A keď už ju má, tak príde o niečo cennejšie. Jeho humor a prefíkanosť nie vždy stačia na nepriateľov, akými sú nemŕtvy kapitán, muž s chápadlami vyrastajúcimi z krku, malý obchodník s obrovskou flotilou po zuby ozbrojených lodí či kapitán s mečom, ktorý dokáže viac, než zlikvidovať vzburu.(Viac info)

  • John Henderson – Pohádka ze zátoky

    Škrečok Hammy, krysa Roderick a morské prasiatko GP sú nerozluční kamaráti. Bezstarostne si žijú na plytčine malej rieky. Mohutný dážď ich strhne do rozbúrenej vody, ktorá ich zanesie do neznámych končín. Vydávajú sa na dlhú a nebezpečnú cestu domov. Zažijú veľa zábavných príhod, dobrodružných zážitkov a spoznajú nových priateľov. Aký pekný a milý film, poviete si. Ale to nie je všetko. Prichádza zvrat, najťažší boj na kamarátov čaká doma. Ich plytčina je v ohrození. (Viac info)