blog

DVD tipy: Opäť pár filmov, ktoré môžu zmeniť život

štvrtok 1. septembra 2011 00:01
Št 1.09. 2011 00:01

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Ethan Coen, Joel Coen – Opravdová kuráž

    True Grit, to je pôsobivý príbeh o pomste a statočnosti zasadený do neľútostného amerického pohraničia, kde je spravodlivosť jednoduchá a zľutovanie vzácne. Mattie Rossová chce za každú cenu pomstiť krv svojho otca, ktorú pre kúsok zlata prelial Tom Chaney (Josh Brolin). Keď Chaney utečie, požiada táto štrnásťročná slečna o pomoc Roostera Cogburna (oscarový Jeff Bridges), jednookého šerifa a alkoholika v jednej osobe, a ostrieľaného texaského rangera LaBoeufa (držiteľ Oscara Matt Damon) a spoločne s nim potom vyrazí po jeho stope. Strastiplná cesta nesúrodej, ale odhodlanej trojice má len jediný cieľ: pomstu. (Viac info)

  • Rhonda Byrne – Tajomstvo

    Tento prelomový prezentačný film odhaľuje veľké tajomstvo vesmíru. Toto tajomstvo úplne zmenilo životy ľudí, ktorí ho kedy poznali … Platóna, Newtona, Carnegieho, Edisona, Forda, Einsteina. Toto je tajomstvo všetkého – tajomstvo nekonečnej radosti, zdravia, peňazí, lásky, šťastia; všetkého čo ste kedy chceli. Tento podivuhodný film obsahuje VŠETKY prostriedky, ktoré budete potrebovať na pochopenie a prežitie the Secret – Tajomstva. Po prvý raz v histórií poprední svetoví vedci, spisovatelia, učitelia a filozofi prezradia The Secret – Tajomstvo. (Viac info)

     

  • Tom Hooper – Králova řeč

    Tento film je dobré pripomenúť si znovu. Film Kráľova reč je inšpirovaný skutočným príbehom kráľa Juraja VI. Po smrti svojho otca, anglického kráľa Juraja V. a škandálnej abdikácií kráľa Eduarda VIII., je Bertie (Colin Firth), ktorý celý život trpí poruchou reči, nečakane korunovaný kráľom. Británia stojí na prahu 2. svetovej vojny a zúfalo potrebuje silného vodcu, ktorého ale len ťažko vidí v koktavom kráľovi. Kráľova milujúca manželka Alžbeta (Helena Bonham Carter), budúca kráľovná matka, preto dohovorí stretnutie s úspešným, ale tak trochu svojráznym a excentrickým terapeutom reči Lionelom Loguom (Geoffrey Rush). (Viac info)

  • Kathryn Bigelow – Bod zlomu

    Choď rýchlo a dobre sa drž, Johnny! Začínajúci agent FBI Johnny Utah sa učí zvládať vlny. Dostal totiž rozkaz infiltrovať sa do skupiny extrémnych surfistov, údajných bankových lupičov “exprezidentov”, ktorí pri prepadnutí nosia masky bývalých obyvateľov Bieleho domu. Napätie vo vode i vo vzduchu prekvapí o to viac, že režisérkou filmu je žena, skvelá režisérka Kathryn Bigelow. (Viac info)

     

     

  • An Evening With Il Divo: Live In Barcelona

    Záznam z živého vystúpenia tejto chlapčenskej kapely, ktorý bol nakrútený počas ich svetového turné. Vychádza ako album v komplete CD plus DVD a je pôžitkom pre milovníkov filmu a hudby. (Viac info)

     

     

     

     

  • John Lasseter, Joe Ranft – Autá

    Krásny film, ktorý sa tento rok dočkal pokračovania, ktoré však zďaleka nedosiahlo kvality tohto, prvého dielu. Začínajúce a ambiciózne pretekárske auto Blesk McQueen sa nečakane zatúla do zabudnutého mestečka Chladičové kúpele. A až tu sa naučí, čo je v živote dôležité. Film milým spôsobom ukazuje nebezpečenstvo konzumu a ukazuje skutočné hodnoty. (Viac info)