blog

Knižné tipy: Prvé jesenné lastovičky…

pondelok 26. septembra 2011 00:01
Po 26.09. 2011 00:01

Neustále vychádzajú nové a nové knihy, vďaka čomu je veľmi ľahké prehliadnuť tie, ktoré skutočne stoja za pozornosť. A práve preto vám každý týždeň prinášame výber titulov, ktoré stoja za vašu pozornosť. Pozrite sa každý pondelok na novinky minulého týždňa a nezabudnite si ich pridať do svojich wishlistov. Prehliadnuť dobrú knihu je až príliš jednoduché.

  • Jo Nesbo – Headhunters: Lovci mozgov

    Predpokladám, že Stiega Larssona už všetci poznáte. Ale severská detektívka zažíva svoj zlatý vek a na jeho čele stoja práve spisovatelia ako Jo Nesbo. Jeho detektívky sú silne atmosférické, drsne reálne a hlavne napínavé tak, že sa vám bude až dych tajiť. Inak to nie je ani s novinkou Headhunters: Lovci mozgov, v ktorej nám predstaví Rogera Browna, ktorý pokladá sám seba za najlepšieho headhuntera – lovca mozgov, čo je označenie pre človeka, ktorý dokáže získať pre firmy vysokokvalifikovaných pracovníkov. A teraz má zálusk na Clasa Greva – dokonalého kandidáta na akýkoľvek manažérsky post, ale aj na jeho vzácny obraz od Rubensa. Každý chce niečo. A nikto to nedostane zadarmo. Musí ísť cez mŕtvoly. Lov sa môže začať! (Viac info)

  • James Herriot – Zvěrolékař na blatech

    Táto kniha nie je skutočnou novinkou. Prvýkrát vyšla už kedysi dávno a odvtedy vychádza znova a znova. Dôvod je očividný. Čitatelia sa jej nevedia nabažiť rovnako, ako ďalších siedmych kníh, v ktorých James Herriot opisuje svoje skúsenosti a zážitky z dlhoročnej praxe veterinára na anglickom vidieku 40-tych rokov. Po celom svete sa preslávil drobnými príhodami, šťastnými aj menej šťastnými, z ktorých sála jeho láska k zvieratám, ľuďom, ale aj častokrát ťažkému životu na vidieku. Jeho knihy síce dodržujú určitú chronológiu, ale v skutočnosti je jedno, s ktorou začnete. Ich čaro spočíva aj v tom, že James Herriot sa nezaprel a všetky sú rovnako pútavé a láskavé. V knihe Zvěrolékař na blatech opisuje krušné začiatky mladíka zvyknutého na mestský život, ktorý sa riadením osudu ocitol “na konci sveta”. Vrele odporúčam! 🙂 (Viac info)

  • Marja Holecyová – Mariotovi dediči: Prekliatie

    A teraz dobrá správa pre všetkých prívržencov pôvodnej slovenskej tvorby a fantasy žánru zároveň. Čaká nás už štvrtý a zároveň záverečný diel fantasy ságy Mariotovi dediči. Marja Holecyová vytvorila paralelný svet čarodejníkov, ktorý sa síce zo začiatku podobal na Harryho Pottera, ale veľmi rýchlo sa zbavil nálepky klonu a v každom ďalšom diely autorka stále viac a viac presviedčala, že písať vie, a že aj má čo ponúknuť. V štvrtom diele nás tak čaká konečné rozuzlenie osudov Mije a Mieseaga. Ich láska, ktorú sa snažili skryť pred očami verejnosti, je podrobená skúške. Rozhodujúca bitka sa neodvratne blíži. Uprednostní Miseag lásku k Miji alebo nakoniec predsa len podľahne moci Knihy odpovedí?… (Viac info)

  • Stephenie Meyer, Meg Cabot, Kim Harrison, Jaffe Michele, Lauren Myracle – Prokletý maturiťák

    Po Mariotových dedičoch ešte chvíľu vo svete fantázie a literatúry pre mladých ostaneme. Vychádza totiž zbierka, ktorá poteší nejednu fanúšičku YA (young adults) literatúry. V zbierke Prokletý maturiťák sa totiž spojili tie najznámejšie mená tohto žánru a sústredili sa na jednu jedinú tému – maturitný ples (obdoba našej stužkovej)! A ako všetky dámy dobre vedia, prípravy na stužkovú nehodno podceniť! Je potrebné nájsť správe šaty, skočiť ku kaderníkovi pre dokonalý účes, ale hlavne! Nájsť toho správneho partnera! Čo je dosť komplikované aj pre bežné dievča a nieto ešte pre takú Mary, ktorá má nadprirodzené schopnosti. Situáciu vie skomplikovať aj keď si pomôžete kúzlami. Ples z pekla sa môže začať! (Viac info)

  • Tony Blair – Moje cesta

    Haľ Konečne dorazila aj na náš trh kniha, ktorá bola nominovaná na Cenu za zlý sex vo fikcii! To síce nie je ktovieaká reklama, ale zase buďme fér – dajú sa čakať od politickej autobiografie jedného z najvýznamnejších svetových politikov svojej doby čakať vášnivé opisy jeho milostného života s manželkou. A je to snáď tak aj dobre. Úplne stačí, že Tony Blair ponúka pohľad do zákulisia politiky svetovej veľmoci, ktorý je výnimočný už len pozíciou, ktorú Tony v britskej politike zastával. Ako premiér Veľkej Británie sa podieľal na tých najvýznamnejších rozhodnutiach svojej doby a práve vďaka tomu je čítanie jeho memoárov fascinujúcim výletom, aký vám môže ponúknuť len málokto. (Viac info)

  • Brian Tracy – Žiadne výhovorky!

    Staré príslovie hovorí, že za každým úspechom stojí 90% úsilia a 10% génia. A presne o tom je aj najnovšia kniha Briana Tracyho – slávneho autora motivačných kníh. Väčšina ľudí si myslí, že úspech je otázkou šťastia a mimoriadneho talentu. Zabúdajú však na rozhodujúci prvok, bez ktorého neuspejú ani tí najtalentovanejší: sebadisciplínu. A presne to si uvedomil Brian Tracy. Svoj život však dokázal zmeniť a nasmerovať ho k vytúženému cieľu. Vedel sa „zdisciplinovať“, naučil sa kontrolovať svoj čas, emócie, koncentráciu a vďaka tomuto umeniu sebadisciplíny dosiahol úspech v obchode, marketingu, investičnej a realitnej oblasti, ako aj vo sfére poradenstva pri vedení ľudí. (Viac info)