blog

Dobrá a zlá správa pre fanúšikov série Odkaz Dračích jazdcov

piatok 7. októbra 2011 08:11
Pi 7.10. 2011 08:11

Je len málo kníh, ktoré sú tak očakávané, ako posledný diel ságy Odkaz Dračích jazdcov – Dedičstvo. Vydavateľstvo Fragment, ktoré túto knihu na Slovensku vydáva, včera oznámilo dve správy, ktoré vo fanúšikoch dračích jazdcov vzbudia veľmi protichodné pocity. Najskôr tá zlá – vydanie Dedičstva sa posúva na 30. marca 2012. A teraz tá dobrá – v súvislosti s vydaním štvrtého dielu plánuje svoju návštevu v Českej republike aj autor série Christopher Paolini!

„Presný dátum návštevy Christophera Paoliniho zatiaľ nepoznáme, ale podľa požiadaviek všetkých zúčastnených európskych vydavateľov to vyzerá, že kompromisný termín sa bude pohybovať okolo konca marca alebo začiatku mája. Podrobnejšie informácie by sme mali dostať po knižnom veľtrhu vo Frankfurte v polovici októbra,“ uviedol manažér zahraničných práv Vydavateľstva Fragment Jakub Kalina. Česká republika síce nie je to isté, čo Slovensko, ale pre fanúšikov je to už predsa len akceptovateľná vzdialenosť, ak túžia stretnúť sa s jedným z najslávnejších autorov fantasy literatúry posledných desaťročí.

Random House, ktorý vydáva Odkaz Dračích jazdcov v origináli, zverejnil, že už zaznamenal zvýšený predaj starších dielov a nárast objednávok nového dielu. Americké vydavateľstvo predpokladá, že dobre sa bude predávať aj elektronická verzia knihy, pretože v poslednom čase mu stúpol predaj e-kníh z kategórie fantasy. Vydavateľstvo Fragment vydalo predošlé tri diely série v elektronickej podobe tiež a do budúcnosti plánuje aj elektronickú verziu posledného dielu.

A pre všetkých fanúšikov máme aj oficiálny trailer k záverečnému dielu ságy Odkaz Dračích jazdcov Dedičstvo:

Pre zobrazenie tohto obsahu potrebujeme sušienky.
Povoliť cookies a zobraziť

 

Zdroj: Vydavateľstvo Fragment