blog

DVD tipy: (Ne)skutočné napínavé príbehy!

streda 26. októbra 2011 00:54
St 26.10. 2011 00:54

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Petr Nikolaev – Lidice DVD + CD

    Príbeh Lidíc je notoricky známym tragickým príbehom obyčajných ľudí a krutosti nacistických čias v Česku. Lenže naozaj si myslíte, že tento príbeh poznáte? Viete, že išlo o zhodu náhod? Podľa scenára Zdeňka Mahlera sa nám ponúka pohľad na tragický osud Lidíc za 2. svetovej vojny z neobvyklej perspektívy. Približuje osudy obyvateľov Lidíc skrz medziľudské vzťahy, a to hlavne lásku, ktorá stojí na začiatku celého príbehu. Ide o veľkofilm plný emócií, ktorý poukazuje na to, ako zdanlivé maličkosti môžu zmeniť chod dejín a spôsobiť tragédiu. (Viac info)

  • Oliver Stone – The Doors

    Tento film nie je určený len „starej škole“, je určený všetkým, ktorí chcú poznať príbeh (pretože keď ho osud písal, neboli ešte na svete). Príbeh dobrej hudby, aký sa v dnešnej dobe hľadá často. Muzika môže byť rebelstvo, umenie, láska i život? Jim Morrison (hrá ho Val Kilmer), jedna z najzmyselnejších a najviac strhujúcich postáv v histórii rock and rollu, exploduje na obrazovkách v úchvatnom filme The Doors, filme o dobe zvanej šesťdesiate roky a o legende, ktorá sa navždy zapísala do podvedomia nielen Ameriky, ale aj celého sveta. Ako bonusový materiál sú, samozrejme, priložené niektoré slávne songy. (Viac info)

  • Urs Odermatt – Mein Kampf

    V roku 1910 opustil mladý Adolf Hitlersvoje rodné mesto, najjužnejšiu rakúsku provinciu, a odcestoval do Viedne. S cieľom dobyť celý svet ako slávny maliar chcel ukázať svoj talent na Akadémii výtvarného umenia. Mladý umelec si prenajal izbu v dome pre bezdomovcov a čakal na svoj veľký deň. Svoju izbu zdieľal so židovským predajcom kníh Schlomom Herzlom . S príchodom správy z Akadémie o neprijatí sa ukazuje, že Hitler precenil svoje umelecké schopnosti a jeho malý svet sa rúca. Hitler sa nemôže vyrovnať s takým ponížením a so stratenou dôverou v seba samého, chce skoncovať so svojím životom.
    Paradoxne je to práve Schlomo, kto ho nakoniec presvedčí, aby skúsil svoje šťastie v politike. (Viac info)

  • Joseph Zito – Invaze do U. S. A.

    Chuck Norris je naštvaný. Armáda teroristických žoldákov vedená sovietskym agentom Rostovom zastihla Ameriku nepripravenú a vytvorila tu vojnovú zónu od pobrežia k pobrežiu. Iba jeden muž dokáže zastaviť vzrastajúci prúd násilia – vyslúžilý agent a expert na bojové umenia Matt Hunter (a kto ho hrá? Hádajte). Vedie armádu Spojených štátov do partizánskej vojny na ich vlastnom území. Hunter nechce prestať, dokiaľ nepadne posledná nepriateľská bazuka (a Chuck, samozrejme, odkopne letiaci projektil). Od prvej do poslednej explózie je film strhujúci a pútavý, kaskadéri sa pri niektorých scénach dobre natrápili. (Viac info)

  • Russell Mulcahy – Highlander

    Existujú nesmrteľné bytosti predurčené k tomu, aby žili navždy. Musia bojovať s večnosťou, dokiaľ nezostane len jeden. Také sú výnimočné udalosti v srdci tejto výpravnej legendy, tajomného príbehu boja medzi Bohom a diablom, medzi Highlanderom, Connorom Macleodom a jeho večným nepriateľom Kurganom. Zatiaľčo osud smrteľníka visí na vlásku, oni sa stretávajú v súboji, ktorý sa tiahne cez storočia, v súboji, ktorý začne na Škótskej vysočine v 16. storočí a skončí v súčasnom Manhattane. Highlander je akčný ale aj romantický, dobrodružný film, v ktorom uvidíte veľkolepé súboje s mečmi i oslnivé triky. (Viac info)

  • Mickey nás baví – Kolekce 4 DVD

    4 disky zábavy, 4 DVD-čka plné nezabudnuteľných Disneyho postavičiek. Mickey Mouse , jeden z najznámejších myšiakov na svete. Treba ho predstavovať? Všetci ho poznáme – biele rukavičky, červené trenírky, žlté topánky, čierny ňufák, veľké čierne uši a veľký zmysel pre rozdávanie radosti. Ale možno má stále čím prekvapiť. Aká veľká je jeho odvaha, kam až siaha jeho zmysel pre humor? A čo jeho priatelia? Vráťte sa s nimi do detstva. Prípadne zapojte svoje deti, pretože Mickey Mouse je večný. 🙂 (Viac info)