blog

Tipy na e-knihy: Zahraničné bestsellery v elektronickej podobe!

štvrtok 27. októbra 2011 00:01
Št 27.10. 2011 00:01

Stále viac a viac ľudí objavuje možnosti a čaro elektronických kníh, ktoré sú lacnejšie, môžete ich mať okamžite a čo je počas cestovania ich najväčšia výhoda – nič nevážia. Ponuka elektronických kníh síce zatiaľ nemôže súperiť s ich papierovými protejškami, napriek tomu je medzi nimi stále viac bestsellerov, ktoré by bola škoda premeškať. Ako dôkaz vám ponúkame pár horúcich tipov.

  • Daniel Glattauer – Priateľ do dažďa

    Začnime s jedným z najlepších románov, aké v minulom roku vyšli. Román Priateľ do dažďa je o novodobom fenoméne, s ktorým sa už stretol asi každý z nás. Emmi a Leo si začali písať len kvôli náhode a určitej roztržitosti Emmi, ktorá poslala omylom email Leovi. Náhoda vyústila do výmeny niekoľkých emailov. A potom ďalších. A ďalších. A tak si začali písať dvaja ľudia, ktorí sa absolútne nepoznajú, nič o sebe nevedia a vlastne ani nemajú nič spoločné. Emmi je šťastne vydatá a Leo čerstvo rozídený s absolútnou nechuťou púšťať sa do ďalších vzťahov. Ale nič neostáva jednoduché, keď sa to môže skomplikovať… (Viac info)

  • Stieg Larsson – Muži, kteří nenávidí ženy

    A teraz si dajme tip na najúspešnejšiu detektívku na svete. Knihu, ktorá dobyla trhy západného sveta s razanciou Harryho Pottera. Kniha, ktorá sa v krátkej doba dočkala hneď dvoch filmových spracovaní. Jednoducho knihu, ktorú by ste mali mať prečítanú! V prvom diely sa zoznámime s charizmatickým Michaelom Blomkvistom a záhadnou Lizbeth Salander. Priemyselný magnát Henrik Vanger, žijúci v severnom Švédsku, poverí Blomkvista úlohou napísať kroniku svojej rodiny, ktorou v skutočnosti sleduje jediný cieľ: objasniť záhadné zmiznutie svojej netere Harriet v lete 1966. Blomkvist pri písaní kroniky, aj s pomocou geniálnej hackerky Lisbeth Salanderovej, čoraz hlbšie preniká do záhad rodiny a odhaľuje pravdu o mužoch, ktorí nenávidia ženy. (Viac info)

  • Äsa Larssonová – Prolitá krev

    A v žánri severskej detktívky sa ešte zdržíme. Celý svet je síce nadšený zo Stiega Larssona, ale ani jeho menovkyňa – Äsa Larssonová, v talente rozodne nijak nezaostáva. Jej detektívky sú typickým príkladom severskej školy – sú temné, atmosférické a mrazivo reálne. Každý prípad Rebecky Martinssonovej je výletom do sveta zločinu, z ktorého vám bude behať mráz po chrbte ešte dlho po dočítaní. Inak to nebude ani v prípade románu Prolitá krev, v ktorom Rebecka rieši prípad vraždy mladej farárky. Tá bola známa svojou aktívnou pomocou ženám v núdzi, ktorá jej okrem priazne utláčaných vyniesla aj množstvo nenávisti. Odplata na seba nedala dlho čakať… (Viac info)

  • Dick Francis, Felix Francis – Chybný krok

    Predstavovať Dicka Francisa by bolo určite zbytočné. Jeho detektívky z dostihového prostredia sú známe po celom svete. Žiaľ, Dick Francis už žiadnu ďalšiu nenapíše. Ešteže žezlo prebral jeho syn Félix. Chybný krok je prvý román z pozostalosti Dicka Francisa, ktorý po jeho smrti dokončil syn Felix.  Keď ťažké zranenie vyradí kapitána Thomasa Forsytha z bojov v Afganistane, nemá na výber: musí sa vrátiť k matke, úspešnej trénerke dostihových koní, a otčimovi, s ktorými už roky neudržiava takmer nijaké vzťahy. A hoci neráta s vrelým prijatím, aj jeho zaskočí ovzdušie plné napätia, ktoré doma vládne. Všetko nasvedčuje tomu, že matka má vážne problémy. A keď jej najlepší kôň dobehne posledný v pretekoch, ktoré mal bez problémov vyhrať, Tom začne tušiť, že na vine nebude len zlá forma favorita… (Viac info)

  • Elizabeth Gilbertová – Jedz, modli sa a miluj

    Vydavateľstvo Tatran vyslyšalo nekonečné prosby uchvátených čitateľov a román o “žene, ktorá sa vybrala do Talianska, Indie a Indonézie, aby tam našla všetko…” si môžete kúpiť už aj ako e-knihu! Pôvabný, inteligentný a mimoriadne zábavný príbeh o tom, ako Elizabeth Gilbertová opustila všetko, po čom iné len túžia len preto, aby získala viac, rozpráva autorka s vervou, humorom a prenikavým pohľadom, ktorým priťahuje ľudí ako magnet. Elizabeth Gilbertová je zarytá cestovateľka, skvelá rozprávačka, pričom terčom jej jedovatého humoru je často ona sama.  Táto múdra a strhujúca kniha je príbehom o tom, ako zanechala všetky vonkajšie znaky úspešného života, aj o tom, čím ich nahradila. (Viac info)

  • Jan Balabán – Povídky

    Keď v roku 2010 náhle zomrel Jan Balabán, česká literárne scéna tým prišla o jedného z najvýznamnejších prozaikov súčasnosti. Na Slovensku prakticky neznámy, ale v rodnom Česku veľmi cenený (a oceňovaný) autor sa preslávil hlavne svojimi poviedkami, v ktorých zvyčajne sledujeme hlavného hrdinu v vo vypätej situácii, kedy môže jediné jeho rozhodnutie zmeniť celý jeho život. A práve zbierka s jednoduchým názvom Povídky ponúka výber toho najlepšieho, čo Balabán napísal. Či už máte poviedky radi, alebo nie, toto je čítanie, ktoré vás ľahko a s priam balabánovským šarmom presvedčí o tom, že skutočne patrí ku klenotom českej literatúry. (Viac info)