blog

DVD tipy: Niečo pre dámy, niečo pre pánov

štvrtok 24. novembra 2011 00:01
Št 24.11. 2011 00:01

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Wes Craven – Vřískot 4

    Hneď na úvod predstavujeme štvrté pokračovanie úspešnej hororovej série (a je na mieste povedať, že takých sérií je niekoľko). Opäť budeme vrieskať v starom známom prostredí! Sidney Prescott, teraz utorka novej self-help knihy, sa vracia domov do Woodsboro, ktoré je poslednou zastávkou jej turné k vydanej knihe. Tu sa opäť spojí so šerifom Deweyom a Gale, ktorí sú teraz manželia, a jej sesternicou Jill a tetou Kate. Nanešťastie jej návrat priláka späť i Ghostface a tým sa Dewey, spoločne s Jill, jej kamarátmi a vlastne celým mestečkom Woodsboro dostávajú do nezávidenia hodnej situácie. Nebezpečenstvo, vreskot, zábava i poriadne nervy, to je zmes, ktorá na nás čaká. (Viac info)

  • Daryl Duke – Ptáci v trní

    Richard Chamberlain v jednej zo svojich najslávnejších úloh, ktorá trhala rekordy sledovanosti a vzdychali pri nej milióny žien. Kto by nepoznal Vtáky v tŕní? Príbeh z čias, keď ešte zakázaná láska neznamenala upírske klišé a predsa sa musela skrývať. On ako kňaz, ona ako majiteľka farmy. Je možné, aby cirkev stála v ceste ich láske? On dáva prednosť kariérnemu vzostupu, no miluje ju stále viac a viac. A ona nebojuje len so spoločnosťou, ale aj sama so sebou. Romanticky dramatická sága prichádza ako kolekcia na 4 DVD, čo spolu znamená 467 minút životného príbehu boja o lásku. (Viac info)

  • Wayne Kramer – Imigranti

    Harrison Ford bojuje za spravodlivosť. Ako imigračný úradník vyšetruje prípad pohrešovaného prisťahovalca. Na križovatke zločinu a byrokracie, ale tiež podvodu a vraždy, musí viesť závod s časom, aby sa pokúsil zachrániť rodinu pred problémami, ktoré na ňu čakajú v boji za americký sen. Pán herec už starne, no zdá sa, že to mu len pridáva na šarme. Kritici jeho výkon hodnotia nadšene. Celý film ponúka strhujúci ale zároveň aj trochu zábavný príbeh, ktorý poteší určite nielen skalopevných fanúšikov. (Viac info)

  • George Hickenlooper – Casino Jack

    Pri tomto filme ostaneme v podobnom prostredí – podvod je ústrednou témou aj tohto filmu. Pocíťte vôňu peňazí spolu s Kevinom Spaceym. Vyrozpráva nám príbeh Jacka Abramoffa, významného amerického lobbistu, ktorý bol zapletený do sprenevery, spiknutia, podvodov, falšovania dokumentov a uplácania politikov. Je na vás odhaliť, nakoľko je táto dráma skutočnou. Komu bude tuhnúť krv v žilách? (Viac info)

  • Oxide Pang Chun, Danny Pang – Bojovníci bouře

    Japonský vojvodca je aj majstrom neporaziteľného umenia boja. Praje si podrobiť Čínu. Zatkne jej cisára a tiež ich najlepších bojových majstrov. Z jeho zajatia unikne nádejná trojica bojovníkov. Ich jediná šanca na porazenie silného nepriateľa, ktorý si rýchlo podmaňuje nové územia, je naučiť sa bojovým technikám, s ktorých pomocou by mali šancu. Jedna cesta je ovládnuť silu démona. Lenže čo ak démon ovládne ich? (Viac info)

  • Kolekce Bridget Jonesová – 2 DVD

    Na záver prichádza opäť čosi romantické. Kto by nepoznal Bridget? Trochu chaotická, trochu bláznivá a predsa zlatá. Koniec-koncov, ako každá žena. V tejto kolekcii obidvoch filmov sa rozhodne zmeniť svoj život a začať (konečne) so sebou niečo robiť. A so všetkým sa podelí s nami prostredníctvom svojho denníka. Nájde vysneného partnera? A keď už ho získa, udrží si ho? Zábava na seba nenechá dlho čakať. (Viac info)