blog

DVD tipy: Vianočný prehľad kúzelných príbehov

streda 14. decembra 2011 00:01
St 14.12. 2011 00:01

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Karen Disher – Doba ledová: Mamutí Vánoce

    Čím iným by sme začali, ak nie niečím poriadne vianočným! Naši obľúbení hrdinovia sú späť! A zase v problémoch… Keď Sid nechcene zničí Mannyho slávnostnú vianočnú ozdobu a ocitá sa na Santovom „zozname neposlušníkov”, vydáva sa na zábavné putovanie na severný pól, aby dal všetko do poriadku. Miesto toho ale spôsobí ešte väčšiu pohromu. Teraz je na Mannym a jeho kamošoch, aby zachránili Vianoce pre celý svet! A k tomu ešte pár bonusov, ako napríklad vianočný videoklip zboru leňochodov a tiež ukážky nového filmu Doba ľadová 4. (Viac info)

  • Harry Potter 1 – 7 – Darčekové balenie

    Kúzelná sága v kúzelnej edícií jednoducho patrí ku kúzelným Vianociam! Svet plný čarodejníkov sa nám otvorí krôčikmi malého Harryho, ktorý ani netuší, aký može byť život bez krutej tety a strýka zaujímavý, no tiež nebezpečný. Spozná silu priateľstva, ale tiež bolesť zo straty milovaných. A popri tom zažije stovky dobrodružstiev, ktoré sa stali legendou nielen pre deti po celom svete. Ako Harry starne, do elixíru dobrodružstva sa primiešajú hormóny – láska. A rovnako aj jeho úhlavný nepriateľ je každým dňom silnejší. Všetko sa skončí tam, kde to začalo – na hrade. A určite aj v tých najtemnejších chvíľach zasvieti svetlo nádeje. Bonusy sú samozrejmosťou – súčasťou DVD je knižka z fotografiami z natáčaní všetkých 8. filmov. (Viac info)

  • Shrek – Kolekce

    Ako sa Harry stal legendou sveta fantastického filmu, Shrek sa stal legendou filmov animovaných. Zelený zlobor, ktorý si žije svoj život v bažine, pekne si prdká do bahna, občas zmláti nejakých neprajných sedliakov, ktorí ho otravujú a nenechajú na pokoji a z ucha vytiahne zaschnutý maz ideálny na funkciu sviečky. Tak to bol rozhodne prototyp antihrdinu, ktorý všetkých prekvapil. A treba dodať, že si všetkých získal. Tento úplne iný pohľad na svet rozprávok zaujal na prvý pohľad a priniesol so sebou tri ďalšie pokračovania plné priateľstva, hrdinstva, odvahy, lásky, a hlavne zábavy. Užívajte ich znovu a znovu! (Viac info)

  • Kolekce BBC : II. světová válka : Za zavřenými dveřmi

    Teraz trošku na serióznu notu. História je studnicou nevídaného poznania no dalo by sa povedať, že sa celkom podceňuje. Ale našťastie sa nájde veľa takých, ktorí si radi prečítajú niečo z minulosti či pozrú zaujímavý dokument. A jeden taký je aj tento. Na 6 DVD nájdeme udalosti, ktoré menili svet, no zároveň boli utajené pred zrakmi bežných smrteľníkov. Priznajte sa, nezaujíma vás, o čom asi tak rozprávali Stalin, Churchill či nacisti za zatvorenými dverami? (Viac info)

  • Karel Steklý – Dobrý voják Švejk / Poslušně hlásím

    Treba popustiť od serióznosti. Tak sa pozrime na svetovú vojnu (tentokrát prvú) z trošku iného uhla pohľadu. Prichádza kolekcia o notoricky známom vojačikovi, ktorý pánom pije krv a nám namáha bránice. A to sa ani nemusí moc snažiť – stačí, ak do bodky vyplní nezmyselné rozkazy, ktoré mu jeho nadriadení dali. Všetci, čo máte radi satiru, hor sa sem! Nájdete tu filmovú verziu prvého dielu svetoznámeho románu Jaroslava HaškaOsudy dobrého vojáka Švejka za světové války” s názvom „V zázemí.“ A hneď potom druhý diel satirickej komédie: „Poslušně hlásím.“ (Viac info)

  • Michael Mann, Ridley Scott, Brian De Palma – Gangsterská kolekcia

    Na záver prichádza opäť niečo pre milovníkov silnejších žánrov, ak ich tak možno nazvať. Gangsterské historky rozhodne medzi tieto žánre patria. Kolekcia troch filmov: Verejní nepriatelia, Americký Gangster a Zjazvená tvár vyrozpráva tri rôzne príbehy. Každý z nich rozpráva o inej významnej udalosti, no predsa majú veľa spoločné – ich podkladom sú skutočné príbehy, hrajú v nich herci svetových mien a nám bude pri každom tuhnúť krv v žilách. Pozrime sa na to, ako sa dá dostať na mafiánsky vrchol, ako vedia byť ľudia skorumpovaní, ako vedia bažiť po moci a peniazoch. Ak chcete vedieť viac, kliknite vedľa. (Viac info)