blog

George Clooney sa uchádza o rolu Steva Jobsa v pripravovanom biografickom filme

piatok 2. decembra 2011 00:01
Pi 2.12. 2011 00:01

Čo má spoločné ikonický zakladateľ spoločnosti Apple Steve Jobs a slávny hollywoodsky herec George Clooney? No predsa vzhľad! Nevšimli ste si, ako sa na seba podobajú? Je to úplne v poriadku. To doteraz asi nikto. Napriek tomu je George presvedčený, že sa hodí na rolu hlavného predstaviteľa v chystanom životopisom filme o Stevovi Jobsovi. Jeho konkurenciou je bývalý kolega zo seriálu Pohotovosť – Noah Wyle.

Že sa z jediného autorizovaného životopisu Steva Jobsa stane bestseller, bolo jasné dlho pred jeho vydaním. Ale 383 tisíc predaných výtlačkov len za prvý týždeň asi prekonalo aj tie najsmelšie očakávania. Preto niet divu, že sa filmové štúdia okamžite vrhli na filmové práva. Tie nakoniec získalo štúdio Sony Pictures, ktoré momentálne presviedča Aarona Sorkina (ktorý má na konte scenáre k filmom ako Sociálna sieť a Moneyball), aby napísal scenár aj k tomuto budúcemu hitu.

A napriek tomu, že sa ešte do práce ani nepustil, v Hollywoode sa už povráva, že o hlavnú úlohu Steva Jobsa bojujú hneď dvaja slávni herci – večne šarmantný George Clooney a trochu menej slávny Noah Wyle, ktorý však už Steva Jobsa hral vo filme Piráti zo Silicon Valley. Kto rolu dostane, je v tejto chvíli skutočne jedno – film zatiaľ nie je ani v počiatočnom štádiu natáčania, ale úprimne – viete si predstaviť Georga Clooneyho v lenonkách a čiernom roláku, ako pobehuje po pódiu s iPodom? 🙂

Foto: REUTERS/Mario Anzuoni, REUTERS/Gus Ruelas
Zdroj: Nowmagazine.co.uk