blog

Literárna revue s Dadom Nagyom (9.12.2011)

piatok 9. decembra 2011 01:48
Pi 9.12. 2011 01:48

Každý druhý týždeň vám prinášame ďalší diel Literárnej revue so známym slovenským moderátorom, odborníkom na literatúru, ale hlavne milovníkom dobrých kníh – Dadom Nagyom.

Umberto Eco napísal, že veľká osobná knižnica nie je príveskom na ukojenie ega, ale najmä prostriedkom vášne a bádania. Preto paradoxne prečítané knihy v knižnici majú omnoho menší význam ako tie neprečítané.

Dnes vás v Literárnej revue čakajú tri ukážky z diel, ktoré väčšina z vás ešte určite nečítala. Začneme Vianocami tak, ako ich zažil slávny Krtko, prečítame si ukážku z pokračovania Kroniky vtáčika na kľúčik a nakoniec sa dozvieme, aké to bolo, keď Jozef Kollár bol detským špiónom. Okrem toho nás ešte čaká rozhovor s Danielom Rušarom – autorom prózy Jaro kriplů, hudba skupiny Bratislava Hot Serenaders a na záver vaše maily, v ktorých opisujete svojich päť absolútne najobľúbenejších kníh.

Príjemné počúvanie vám želajú Lucia Cibiková a Dado Nagy.

[powerpress]

Tento diel Literárnej revue bol pôvodne odvysielaný 2.12.2011.

Vypočujte si aj ďalšie diely Literárnej revue s Dadom Nagyom. Všetky uverejnené diely nájdete TU.

POZOR! Literárnu revue Dada Nagya si už môžete vychutnať aj ako podcast na iTunes! Stačí kliknúť TU. Nezabudnite sa zapísať na pravidelný odber, aby vám neušiel ani jeden diel! 🙂