blog

Vychádza autobiografia nepremožiteľného Chucka Norrisa!

piatok 29. apríla 2011 00:01
Pi 29.04. 2011 00:01

Veď to všetci poznáte. Povie sa Chuck Norris a hneď sa všetci uškŕňajú. Veď predsa Chuck Norris nespí, on vyčkáva. Chuck Norris nečíta knihy. On na ne pritlačí, kým nedostane informácie, ktoré chce. Chuck Norris dokáže vykopnúť otočné dvere. A tak ďalej. Zoznam Chuckových schopností je prakticky nekonečný. Málokto si však uvedomuje, že skutočný Chuck Norris je 71-ročný (!!!) pán, ktorý má za sebou bohatú športovú a hereckú kariéru. A nielen o nej sa rozhodol vyrozprávať vo svojej autobiografickej knihe Jaký je doopravdy Chuck Norris (Fámy a fakta).

Už podľa názvu je jasné, že kniha vychádza v Čechách, kde ju v stredu predstavili predstavitelia vydavateľstva Kvartus Media, ktoré stojí za jej vydaním. Ako povedal hovorca organizátorov Jan Škraňka: “(kniha) Je unikátna tak podaním, ako aj samotným obsahom, je písaná ľahkým perom, ktoré pobaví a zaručene prekvapí.” Norris, o ktorom je na Slovensku menej známe, že je nadšeným propagátorom kresťanstva si podľa vydavateľstva “vytvoril systém piatich oblastí, ktoré považuje v živote za kľúčové: sloboda, rodina, zdatnosť, viera a boj. Práve táto kniha ukazuje, aký je skutočne Chuck Norris, aké sú jeho zásady, aký je jeho pohľad na svet.”

Chuck Norris – bojovník, herec a internetový fenomén

Chuck Norris, vlastným menom Carlos Ray Norris, sa narodil 10. marca 1940. Svoju cestu k sláve začal potom, čo opustil armádu a naplno sa začal venovať bojovým umeniam. Je šesťnásobným majstrom v karate v kategórií stredná váha. Okrem toho získal ocenenie trojitej koruny a magazín Black Belt (Čierny pás) ho vyhlásil za bojovníka roka. V roku 1969 mal premiéru vo filme The Wrecking Crew (Záchranná čata), po ktorom nasledovala celá séria akčných filmov. V rokoch 1993 až 2001 hral hlavnú rolu v aj nám dobre známom seriáli Walker Texas Ranger, ktorý prakticky položil základy jeho budúcej internetovej slávy. Keď sa k tomu pridalo vymyslenie vlastného bojového umenia, ktoré nazval Chun Kuk Do, ľuďom viac nebolo treba. Stránka, ktorá sa pôvodne venovala americkému hercovi Vinovi Dieselovi vyprodukovala len tak mimochodom Fakty o Chuckovi Norrisovi, ktoré sa postupne stali celosvetovým fenoménom. Ako prehlásil sám Chuck – rozhodne ho to neuráža a niektoré z nich považuje za zábavné. Múdro usúdil, že sú veci, proti ktorým sa nedá bojovať.

Ako ukázala vianočná kampaň známeho operátora v susedných Čechách, aj na statuse internetového fenoménu sa dá zarobiť. Chuck Norris vystupoval v sérii reklám, ktoré sa stretli s pozitívnym ohlasom, aký im mohli slovenskí kolegovia s Dedem len závidieť. Až teraz však má celý svet šancu dozvedieť sa, aký je Chuck Norris v skutočnosti. Nech sa páči, jeho autobiografiu nájdete priamo TU. 🙂

Zaujímavé linky:

Na britský trh prichádza novinka označovaná aj ako zabijak e-kníh

Búrlivé výšiny sa v dobe svojho vydania dočkali búrlivej kritiky

Britský spisovateľ John Le Carré odmietol svoju nomináciu na prestížnu literárnu cenu

Dvesto prázdnych strán tvorí americký bestseller o tom, na čo muži myslia okrem sexu