blog

Noviny New York Times ponúkajú sviečku s vôňou novín

utorok 21. júna 2011 14:27
Ut 21.06. 2011 14:27

Sprej s vôňou kníh už asi všetci poznáte. Svetoznáme noviny New York Times však teraz prišli s novinou, aká tu ešte nebola, aj keď je z veľmi podobného súdka – sviečka s vôňou novín! V dobe počítačov, internetu a sociálnych sietí si už asi stále menej ľudí spomína na vôňu čerstvo vytlačených novín, ktorá nás sprevádzala každé ráno.

Stále sú však ľudia, ktorým táto vôňa chýba. Napríklad slávny umelecký dizajnér Tobias Wong, ktorý sa rozhodol oživiť túto vôňu v podobe sviečky. Vôňa, ktorá sa z nej po zapálení začne šíriť je… novinová! 🙂 Dajú sa v nej však rozpoznať tóny guajakového dreva, cédru, pižma a korenín, ktoré imitujú pach čerstvo vytlačenej farby na novinovom papieri.

Ak vám práve zahoreli očká a zatúžili ste po sviečke, ktorá zmení vašu izbu na chrám intelektuálnosti, pripravte si 65 dolárov. Vzhľadom na to, že jej autor Tobias Wong minulý rok zomrel a sviečka vychádza v limitovanej edícii 1000 kusov, je cena asi pochopiteľná. Druhým riešením je skočiť do najbližšieho novinového stánku, kúpiť noviny, strčiť do nich nos a poriadne sa nadýchnuť. 🙂

Zdroj: Refinery29.com


Zaujímavé linky:

Ani filmový Harry Potter netuší, o čom bude tajomná stránka Pottermore.com

Autorka Harryho Pottera chystá niečo veľké! Už čoskoro…

Alarmujúce správy: Jedno z troch detí v Londýne žije v domácnosti bez jedinej knihy