blog

Americké univerzitné vydavateľstvo bude publikovať nové romány na Facebooku

streda 20. júla 2011 10:01
St 20.07. 2011 10:01

Ako vylepšiť koncept románu na pokračovanie? Stačí zmeniť spôsob jeho publikovania. Namiesto novín, časopisov, alebo blogov, využijete najsilnejšiu sociálnu sieť na svete – Facebook. Presne to spravilo vydavateľstvo University of Michigan Press, ktoré sa rozhodlo, že dva najnovšie romány, ktoré vyšli v tomto vydavateľstve, bude postupne uverejňovať na svojej facebookovskej stránke.

Po dôkladnom zvážení sa rozhodlo pre dva romány:

A Spell on the Water od Marjorie Kowalski Cole – podľa anotácie ide o príbeh ženy, ktorá sa zo všetkých síl pokúša opäť zjednotiť svoju rodinu po smrti manžela.

Faithfull Unto Death od Becky Thacker – klasická historická detektívka odohrávajúca sa na prelome minulého storočia. Dej sa točí okolo záhadnej smrti matky piatich detí – bola to vražda, samovražda, alebo choroba?

Obidva romány budú na internete k dispozícii zadarmo, pričom prípadní nedočkavci a vážni záujemcovia si ich môžu kúpiť v papierovej, aj elektronickej podobe. Ako sa vyjadril Heather Newman, marketingový manažér vydavateľstva University of Michigan Press: “Týmito dvomi autorkami sme boli nadšení. Ich diela sú nádherné a ich obsah zaujímavý. Práve preto sme sa rozhodli začať práve s ich románmi. Ani jedna z nich nemá známe meno a na trhu, ktorý je preplnený letnými románmi sme chceli dať čitateľom možnosť oceniť ich talent do takej miery, do akej len chcú a to ešte predtým, než sa sami rozhodnú, či si román kúpia alebo nie.”

Ako ďalej spomína, pre Facebook sa rozhodli hlavne preto, lebo je ako stvorený na zdieľanie dobrých vecí, ktoré ľudia objavili. Síce to nie je najľahší spôsob ako prečítať román, ale Newman sa nijak netají tým, že ich cieľom bolo, aby záujem čitateľov vyústil do kúpy románu, nielen jeho čítania na internete. Či sa tak stane, ukáže až čas.

Zatiaľ si čitatelia môžu vychutnávať prvé kapitoly zo spomínaných románov. A ak viete po anglicky, tak sa k nim môžete pokojne pridať. Alebo si prečítajte román na pokračovanie Príbeh muža, ktorý priamo tu, na stránkach nášho blogu uverejňuje každý týždeň Pavol Hirax Baričák. 🙂

Zaujímavé linky:

Hirax vydá svoj ďalší román na martinusáckom blogu! Začína dnes!

Britský farmár vzdal hold Harry Potterovi. Bludiskom.

Vzácny rukopis Jane Austenovej sa predal za rekordnú sumu

Britská princezná a slávna Jane Austenová sú príbuzné!

Harryho Pottera si za peniaze nekúpite!

Tajomný fanúšik Iana Rankina vzbudil záujem Edinburghu