blog

DVD tipy: Prvé novoročné – ešte horúce!

streda 4. januára 2012 00:01
St 4.01. 2012 00:01

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Gus Van Sant – Neklid

    Srdcervúci, citlivý a nekompromisný. Tak takýto film podľa kritikov natočil uznávaný režisér Gus Van Sant (režíroval napríklad snímku Dobrý Will Hunting). Dnešná spoločnosť je typická tým, že sa uzatvárame do seba, napriek nespočetným technológiám, ktoré by mali zbližovať. Slovo depresia naberá úplne nové rozmery, čo sa týka kvality a, žiaľ, aj kvantity. V ústredí tohto príbehu stojí mladý muž, ktorý stratil záujem o život. Život vie ale byť celkom tragikomický a tak mu do cesty prihrá pôvabné a kúzelné dievča – stretnú sa na pohrebe. Obaja zistia, že napriek svojím jedinečným životným skúsenostiam toho majú veľa spoločného. Do role kúzelnej slečny treba kúzelnú herečku – uvidíme čoraz populárnejšiu Miu Wasikowsku. (Viac info)

  • Mark Mylod – Co ty jsi za číslo?

    Mladý a tiež populárny Chris Evans žiari v komédii na jednu z najtypickejších tém – hľadanie lásky. Lenže všetko sa dá spraviť aspoň trochu originálne. Ally si prečíta článok, ktorý v nej vyvolá pocit, že zostane naveky sama. Tak sa púšťa do zúrivého hľadania po tom najlepšom, čo ju kedy stretlo – ináč povedané, začne pátrať po tom najlepšom zo svojich ex. Veď možno medzi tými 19-timi bol predsalen ten pravý! Bude to Chris? No, Ally si to rozhodne bude musieť vybojovať, pretože pôjde pekne postupne a tak natrafí na bábkara drevenejšieho ako bábky alebo aj gynekológa s deravou pamäťou. A ako to už býva, muža snov nájde najskôr práve tam, kde by to vôbec nečakala. (Viac info)

  • Jiří Vejdělek – Muži v naději

    Môže byť nevera základom šťastného manželstva? Šarmantný bonviván Rudolf je o tom presvedčený: „Ženská má mať pocit, že o chlapa musí bojovať, musí sa snažiť, aby si ho udržala. A hlavne, ženská sa nesmie nudiť!” Rudolf s úspechom uplatňuje svoju divokú teóriu v každodennej praxi, a to s neutíchajúcim elánom, ktorý je u čerstvého šesťdesiatnika závideniahodný. O to viac potom nechápe naivitu svojho neznesiteľne korektného zaťa Ondreja, ktorý pre samé svedomité plnenie povinností nevníma, ako nebezpečne sa jeho žena Alica začína nudiť. Milujúci tato a kamarátsky svokor Rudolf preto poskytne Ondrejovi niekoľko preverených rád, ako vniesť do manželstva potrebný vzruch. Koniec-koncov, ide o rodinné šťastie jeho jedinej dcéry… Svojrázny český film je voľným pokračovaním komédie Ženy v pokušení. (Viac info)

  • Jonah Loop – Aréna

    Ako zarobiť milióny na túžbe ľudí vidieť krv? Sadistický obchodník (Samuel L. Jackson) to dokázal, keď vybudoval impérium pomocou internetovej stránky, na ktorej spolu novodobí gladiátori zvádzajú súboje na život a na smrť. Jeho najnovším objavom je David Lord, požiarnik, ktorého uniesli, uväznili a donútili bojovať o vlastný život. Aby sa David dostal na slobodu, je ochotný stretnúť sa v sérii krvavých zápasov. Svojich súperov zdoláva jedného po druhom, ale najťažšia bitka ho ešte čaká. A cez ňu odhalí tajomstvo, kvôli ktorému sa môže celý podnik zrútiť. (Viac info)

  • Steven Quale – Nezvratný osud 5

    Len málo hororov kombinuje v sebe nasledovné dva atribúty – komickosť a divácku obľúbenosť. Piate pokračovanie o nezvratnom osude také jednoznačne je. Áno, vychádza už piaty film o tom, ako niekoho môže zabiť hrnček s televízorom. Všadeprítomná smrť sa znovu hlási! Jeden muž má zlú predtuchu, preto zachráni skupinku svojich kolegov pri katastrofálnom zrútení visutého mostu. Ale plán bol iný! Smrť začne obchádzať všetkých, ktorí prežili. Nastáva súboj s časom a s každým predmetom… Možno sa budete báť, možno sa budete smiať, ale zážitok to rozhodne bude. (Viac info)

  • John Michael McDonagh – Pomáhat a chránit

    Komediálny thriller sa odohráva na západnom pobreží Írska a treba povedať, že je to konečne iný pohľad na tradičnú problematiku. Policajt Gerry Boyle má konfliktnú povahu, zvrátený zmysel pre humor, umierajúcu matku, záľubu v prostitútkach a, hlavne, vôbec ho nezaujíma medzinárodný obchod s kokaínom, kvôli ktorému mu jedného dňa na dvere zaklope agent FBI Wendell Everett. Viac než aktívnemu riešeniu prípadu sa Boyle venuje posmievaniu a podrývaniu Everettovej autority, okolnosti mu ale neprajú. Najskôr jeho nový horlivý parťák zmizne, potom ho začne vydierať jeho najobľúbenejšia šľapka a nakoniec sa ho pokúsia podplatiť samotní pašeráci drog. To už je príliš i pre Boylea, ktorý pochopí, že musí vziať veci konečne do vlastných rúk a jediným človekom, ktorému môže veriť, je práve Everett. (Viac info)