blog

Filmová Twilight sága pravdepodobne ešte ani zďaleka nekončí

utorok 17. januára 2012 00:25
Ut 17.01. 2012 00:25

Ak sa vám zdalo, že starí Mayovia sa pomýlili a koniec sveta v skutočnosti nastane už 16. novembra 2012, hneď po premiére druhej časti filmového spracovania posledného dielu Twilightu – Úsvit, tak nezúfajte! Ešte stále sa bude na čo tešiť! Filmové štúdio Lionsgate totiž vyhlásilo, že by bola škoda ukončiť takú sľubnú sériu filmov, ako je Twilight, len kvôli drobnosti, akou je chýbajúca knižná predloha a naznačilo, že po druhej časti Úsvitu sa možno dočkáme ďalších filmov zo sveta Twilightu. A prečo? Nuž, milí upírici a upírčiatka, pre peniažky…Dojiť treba, kým sa dá

Správa o tom, že filmové štúdio Lionsgate kúpilo štúdio Summit, by bola asi vrcholne nezaujímavá, keby Summit nestál za produkciou filmov Twilight ságy, a hlavne keby výkonný riaditeľ štúdia Lionsgate Jon Feltheimer, po otázke LA Times ohľadom možných pokračovaní Twilightu, nevyhlásil: “Je pre mňa nepredstaviteľné, aby film, ktorý zarába viac ako 700 miliónov dolárov nemal nejaký potenciál na pokračovanie. Je to úžasná značka, ktorá sa neustále drží, prakticky bez akéhokoľvek poklesu. Takže jednoduchá odpoveď je: Tak to teda dúfam, že budú pokračovania!”

A o tom to je. Nezáleží na tom, že pôvodný príbeh je ukončený. A už vôbec nie na tom, že ďalšie knihy neexistujú (ak nerátame novelu Krátky druhý život Bree Tannerovej ) a že Stephenie Meyerová sa momentálne chystá spraviť vílam to, čo spravila upírom a nie ďalej kaličiť tvory noci. Filmy zarábajú, tak sa musia natáčať ďalšie. Aj keď nie je čo povedať. Lebo Edo a Bela sa už ľúbia a lepšie to nebude.

A čo tak seriál?

Samozrejme, dalo by sa hádať, že absencia príbehu nezastavila ani Stephenie Meyerovú v napísaní štyroch objemných kníh, ale predstava ďalších Twilight filmov, ktorým chýba aj tá zúfalá barlička pôvodných románov je napodiv ešte hrôzostrašnejšia. A aby vám to nebolo málo, tak tu máme ešte jedno znepokojivé vyhlásenie – Lionsgate je známy svojou televíznou produkciou, takže nevylúčil ani možnosť prerodu filmovej série do seriálovej podoby. No nebolo by to krásne, tráviť nedele pred obrazovkou, na ktorej by sa hneď po Ordinácii v ružovej záhrade mihal trblietajúci upír a spotený vlk?