blog

Knižné tipy: A vraj nie je dosť “chlapskej” literatúry!

pondelok 6. februára 2012 00:55
Po 6.02. 2012 00:55

Neustále vychádzajú nové a nové knihy, vďaka čomu je veľmi ľahké prehliadnuť tie, ktoré skutočne stoja za pozornosť. A práve preto vám každý týždeň prinášame výber titulov, ktoré stoja za vašu pozornosť. Pozrite sa každý pondelok na novinky minulého týždňa a nezabudnite si ich pridať do svojich wishlistov. Prehliadnuť dobrú knihu je až príliš jednoduché.

  • Henning Mankell – Falošná stopa

    No áno, táto kniha tu už raz bola, ale teraz je jej vydanie konečne na dosah. 🙂 V najnovšej detektívke Henninga Mankella sa opäť stretneme s komisárom Wallanderom, ktorý to má v živote minimálne rovnako ťažké ako jeho nórsky kolega Harry Hole. Na poli pohltia ženu plamene. Jej telo pod oblohou bez jediného mráčika vzplanie ako fakľa. Krátko nato neďaleko juhošvédskeho mesta Ystad nájdu zavraždeného politika s oskalpovanou hlavou. Rovnaký osud postihne aj pochybného obchodníka s umením. A komisára Wallandera čaká jeden z najťažších prípadov, aké kedy vyšetroval… (Viac info)

  • Chris Ryan – Zóna smrti

    A teraz si dáme dávku poriadnej testosterónovej zábavy. Chris Ryan je známy svojimi akčnými románmi, ktoré sa sústreďujú na elitné jednotky SAS, ktorých úlohov je presadzovať britské záujmy pomocou diplomacie a odbornej diskusie. Teda ak si pod diplomaciou predstavujete rýchlopalné zbrane a pod odbornou diskusiu výmenu argumentov v podobe rýchlo letiacich kúskov olova. Inak tomu nie je ani v prípade najnovšieho románu Zóna smrti, ktorom sa opäť stretneme s Jackom Harperom, ktorý zavíta do Afganistanu, kam ide na nevítanú návštevu tajného laboratória Talibanu. Ako to však už vo svete tajných služieb a elitných jednotiek býva, nič nie je také jednoduché a jasné, ako sa zdá.  (Viac info)

  • Miroslav Žamboch – Drsný spasitel

    Ak máte radi sci-fi a nepoznáte meno Miroslav Žamboch, tak ste niekde spravili chybu. Jeden z najúspešnejších a najznámejších autorov snáď ešte ani nevydal román, pri ktorom by srdce správneho fanúšika žánru neplesalo blahom. Obzvlášť, ak máte radi drsné, občas až brutálne príbehy, v ktorých sa krvou a strelivom práve nešetrí. Ako napovedá už názov, Drsný spasitel rozhodne nijak nevybočuje z tradície. Prenesieme sa do sveta, kde ľudia už prakticky prehrali boj so stvoreniami z Druhej strany a boli degradovaní len na ukojenie ich krvavých chúťok. To je situácia, kde nepomôže ani kompletný tím Expendables. Tu už pomôže len Drsný spasitel, ktorý dokáže viac ako osvedčené kombo granátomet a brokovnica! (Viac info)

  • John Kerr – Nebezpečná metoda

    Do kín onedlho zavíta film natočený na motívy výborného románu Nebezpečná metóda. Takže otázka je jasná. Načo chodiť do kina, keď existuje knižná predloha, ktorá je určite lepšia ako samotný film? Príbeh sa točí okolo dvoch najvýznamnejších psychológov 20. storočia – Sigmundom Freudom a Carlom G. Jungom, ktorí sú najdôležitejšími postavami vzniku novej vednej disciplíny – psychoanalýzy. To im však nijak nebránilo byť rivalmi, ktorí urobili všetko preto, aby získali prevahu nad svojím súperom. Stávame sa tak svedkami súboja geniálnych myslí, ktoré bojujú nielen o svoje miesto v histórii, ale aj o srdce ženy, ktorá má na ich život oveľa väčší vplyv, ako sa kedy vedelo. (Viac info)

  • Arkadij Strugackij, Boris Strugackij – Stalker

    A opäť jedna kniha, ktorá už v našich tipoch bola. A nie raz. Ale upozorňovať na jeden z najlepších sci-fi románov, aké boli kedy napísané, je priam životným poslaním. 🙂 A preto na Stalkera upozorňujem zas a znova. Obzvlášť, keď sa naposledy vypredal v priebehu dvoch mesiacov. Takže ak máte chuť na výborný román, siahnite po Stalkerovi a budete odmenený výnimočným príbehom, napínavou atmosférou, ale aj posolstvom o základných životných hodnotách človeka. A možno pochopíte, prečo sa bratia Strugackí zaraďujú medzi zakladateľov moderného žánru sci-fi.  (Viac info)