blog

DVD tipy: Čo sa oplatí vidieť

štvrtok 15. marca 2012 00:56
Št 15.03. 2012 00:56

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Roman Polanski – Pianista

    Film Pianista je skutočný príbeh vynikajúceho pianistu a skladateľa Wladyslawa Szpilmana, ktorého stvárnil oscarový Adrien Brody. Szpilman patril k najuznávanejším mladým hudobníkom svojej doby. Bohužiaľ len do chvíle, keď bola jeho sľubne sa rozbiehajúca kariéra prerušená prepuknutím 2. svetovej vojny. Tento silný a pôsobivý film sleduje Szpilmanovu hrdinskú a inšpirujúcu cestu za prežitím s nečakanou pomocou súcitnej nemeckej úradnice. Skutočne nezabudnuteľné epické dielo, ktoré rozpráva o sile nádeje i o pevnosti ľudskej duše. Idealistický filmár Roman Polanski v najosobnejšom filme svojej kariéry rozpráva neuveriteľný príbeh o majstrovskom návrate do života. (Viac info)

  • David Lynch – Mulholland Drive

    David Lynch. Meno, ktoré automaticky vyvolá odozvu. Je to aj vďaka tomuto filmu. Je to kritikmi ospevovaný brilantne zlovestný psychologicko-sexuálny thriller s prvkami hororu. Drsná charakteristika, však? Pripravte sa na príbeh plný podivných snov, neopätovanej lásky a spaľujúcej závisti, ktorý sa zrodil v tých najtemnejších zákutiach. Dve mladé krásky pátrajú v tmavých uliciach po minulosti jednej z nich, balansujú pritom na veľmi tenkej hranici reality, sna a nočnej mory.
    Bonusy: (Viac info)

  • Looney Tunes: Úžasná show

    S kultovými postavičkami Looney Tunes zo slávnej show kanálu Cartoon Network zažijete v týchto štyroch epizódach opät kopu srandy. Zábava začína, keď Bugs a Daffy učia Gossamer, príšeru zo susedstva, ako si nájsť priateľov. Veľká rošáda pokračuje, keď sa Daffy zúčastní školského zrazu, kde sa snaží byť stredom pozornosti a predviesť sa v najlepšom svetle. Potom pri pohodovej dovolenke v Casa de Calma zmerajú Daffy a Bugs opäť svoje sily pri súperení o pozornosť nádhernej filmovej hviezdy. Na záver Daffy zistí, že vlastniť domáceho maznáčika nie je tak ľahké, ako sa zdá, Bugs totiž v ich dome privíta Taza. To samozrejme nie je všetko. (Viac info)

  • Alice Nellis – Perfect Days – I ženy mají své dny

    „Nechápem, ako mi za rok môže byť štyridsaťpäť, keď stále ešte neviem, čím chcem byť, až vyrastiem!” Tieto slová charakterizujú originálnu komédiu režisérky Alice Nellis, ktorá rieši existenčné otázky podľa predlohy divadelnej hry škótskej dramatičky Lizy Lochhead. Celý príbeh začína narodeninami Eriky, ktorá síce nedostane najväčšiu kyticu, akú si dokáže predstaviť, zato ale pekné prianie od svojej bývalej švagrinej, trápny odkaz v rozhlasovej šou od bývalého manžela, krém na vrásky od homosexuálneho kamaráta Richarda a darčekový striptíz od svojej matky. Erika má skoro všetko – vlastnú televíznu reláciu, vyhlásený kadernícky salón, veľký byt s terasou a aj slobodu, ale s každým pribúdajúcim rokom viac a viac túži po tom jedinom, čo nemá – a to je dieťa. Erika teda nastolí plán. Lenže niektoré veci sa nalinkovať nedajú, napríklad mladučký barman Adam. (Viac info)

  • Kolekce: Fotři & Lotři

    Teraz treba niečo poriadne vtipné. A preto tu máme rovno celú kolekciu. O tom, že rodina nie je len základ štátu, ale aj dobrej zábavy, trápnych momentov a neočakávateľných situácií. V prvej časti sa všetko točí okolo ošetrovateľa Bena Stillera, ktorý žiada otca svojej slečny o jej ruku. Otec bude ale tvrdý oriešok – Robert DeNiro. V pokračovaní bude jedna rodina spoznávať druhú. A že sú to exoti… Všetko zavŕši tretia časť s plejádou hereckých hviezd a opäť radom podarených scén. K tomu všetkému nás čaká kopa bonusov. (Viac info)

  • Jane Campion – Piáno

    Na záver trochu iný pohľad na klavír. Na pobreží v maorskom kraji Nového Zélandu sa vylodí mladá vdova Ada s deväťročnou dcérkou, aby uzavrela manželstvo s osadníkom Stewardom, ktorého nikdy nevidela. Zo všetkých vecí, ktoré si priniesla, manžel odmietne vziať do nehostinného horského vnútrozemia práve piano, a to zostáva ležať na pláži. Ada sa však nechce vzdať svojho milovaného hudobného nástroja. Zúfalá snaha zachrániť piano pred zničením vedie Adu k dohode s negramotným susedom Bainesom, a ten dovlečie piano do osady. Nástroj umiestni vo svojom dome. Ada však môže na ňom hrať len pod jednou podmienkou: keď dovolí Bainesovi robiť s ňou isté “veci”. Jedna klávesa za každú lekciu… Táto dohoda postupne strháva všetkých troch hlavných aktérov do zložitého sexuálneho víru, poháňaného nespútanou vášňou a desivou ľahostajnosťou až na samú hranicu únosnosti. (Viac info)