blog

DVD tipy: Filmy s pridanou hodnotou

streda 28. marca 2012 00:01
St 28.03. 2012 00:01

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Bennett Miller – Moneyball

    Začnime filmom, ktorý rozprúdil oscarové nominácie a tiež zaujal kritikov, no, paradoxne, nie vďaka výkonu Brada Pitta, ale vďaka mladému málo skúsenému Jonahovi Hillovi. Snímka je celkovo paradoxná – pozrime sa bližšie na príbeh. Billy Beane (Pitt) má obmedzený rozpočet a predsa má vybudovať úspešný baseballový tím. Na pomoc mu príde mladý ekonóm (Hill), ktorý má síce od športov všeobecne ďaleko, no má nápad, ktorý môže veľa zmeniť. Vytvoria tím zo samých inde nechcených hráčov a sú odhodlaní okúzliť fanúšikov, novinárov i všetky odmietavé mozgy. Na DVD sa nájdu aj bonusy, takže je sa na čo tešiť. (Viac info)

  • Mike Mitchell – Alvin a Chipmunkové (balení s hračkami)

    Opäť sa na nás valí prílivová vlna skvelej hudby a nezabudnuteľnej zábavy pre celú rodinu, pretože Alvin a Chipmunkovia sa vracajú s novým dobrodružstvom! Alvin, Simon, Teodor a Chipettky si užívajú dovolenku na luxusnej výletnej lodi a pokojnú plavbu víria svojimi bláznivými vylomeninami. Všetko začína škrípať až vo chvíli, keď sa kamaráti ocitnú na pustom ostrove. Všetci skoro poznajú, že ich nové tropické ihrisko nie je tak opustené, ako sa na prvý pohľad zdalo. Všetkých nás určite poteší, že na DVD je kopa bonusov a film sa predáva v tejto špeciálnej verzii s hračkou! (Viac info)

  • Tomáš Luňák – Alois Nebel

    Príbeh tohto veľmi medializovaného českého počinu začína na jeseň roku 1989 na železničnej stanici Bílý Potok v Jeseníkách, kde slúži ako výpravca Alois Nebel. Nebel je tichý samotár, ktorého čas od času prepadne podivná hmla. Najčastejšie sa mu v nej zjavuje Dorothe, obeť násilného odsunu Nemcov po 2. svetovej vojne. Šedivé dni na stanici v Bílém Potoce na sklonku socializmu pomaly plynú, výhybkár Wachek spoločne s otcom kšeftujú s dôstojníkmi sovietskej armády. Pokojnú atmosféru naruší jedného dňa Němý, ktorý prekročí hranice so sekerou v ruke, aby pomstil svoju matku. A Nebelovi sa potom zmení život… (Viac info)

  • Majk Spirit: Nový človek – Live koncert

    Neprehliadnuteľný zjav na slovenskej hudobnej scéne (určite ste si všimli, ako v poslednom čase o ňom každý hovorí) a dlhoročný člen formácie H16 vydal svoj prvý sólový album a krátko na to sa stal Objavom roka (Slávik 2011). Zároveň v ankete získal aj ocenenie Videoklip roka. Ďalší počin Majka Spirita nenechal na seba dlho čakať, prichádza jeho DVD – záznam z koncertu, na ktorom raper odohral všetkých 19 skladieb zo spomínaného sólového albumu. Špeciálnym hosťom večera bola skupina Milkshejk Sama Tomečka, ktorá Majka Spirita hudobne sprevádzala. DVD obsahuje aj vystúpenie skupiny H16, interpretov Otecko, Bacil, Rakby a Ladylicious. Na DVD sa budeme môcť vrátiť ku krstu Spiritovho CD Nový človek, ktorý si v on-line prenose na facebooku pozrelo 4.000 fanúšikov a celkovo ho zhliadlo až 10.000 ľudí. Majk Spirit počas prenosu prevzal platinovú platňu za svoj sólový album. (Viac info)

  • Prci, prci, prcičky 1-3

    Niektorí si to určite už všimli, mnohí ešte nie – tento rok príde do kín ďalšie pokračovanie legendárnej (pôvodnej) trilógie o podarenej skupine mladých Američanov, ktorí sa učia životu aj po sexuálnej stránke. Možno práve preto táto trilógia vychádza pekne pohromade. Je čas si pripomenúť, čo sa všetko stalo. Všetky tri vtipné a neskutočne dráždivé filmy opäť prinesú divoké večierky, maturitný ples, letné prázdniny a tiež svadbu. O šteklivé a bizarné situácie núdza nebude, to platí aj v prípade bonusových materiálov. (Viac info)

  • Michael Feifer – Odplata Wyatta Earpa

    Tento film vznikol podľa skutočného príbehu legendárneho muža zákona, Earpa, ktorý spojil tých najlepších z divokého západu, aby s nimi pomstil surovou smrť jeho milovanej Dory. Spoločne so slávnym Batom Mastersonom, Charliem Bassettom, Billom Tilghmanom a Docom Hollidayom sa Earp vydáva po stopách bratov Kenedyovcov, ktorí cestou z Dodge City do Mexika rozpútali krvavé besnenie. Bezcitní bratia vedia, že vďaka ochrannej ruke ich mocného otca je na nich každý zákon krátky – ale Earpa a jeho bandu osudovo podcenia. V hlavných rolách filmu sa predstavujú Shawn Roberts, spevák country a držiteľ nominácie na Grammy Trace Adkins, Matt Dallas a Val Kilmer. (Viac info)