blog

DVD tipy: Horúce novinky i filmy, na ktoré netreba zabudnúť

utorok 20. marca 2012 23:56
Ut 20.03. 2012 23:56

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Chris Miller – Kocúr v čižmách

    Tohto vydedenca žijúceho na hrane zákona určite netreba predstavovať. V Shrekovi nás okúzlil a tak bolo otázkou času, než si odskočí do vlastného filmu. Ako to všetko začalo? Ako prišiel k legendárnym čižmám, čo ho priviedlo na hranu zákona, kto ho zradil a kto okúzlil? Mnoho otázok, na ktoré treba odpovedať, pochopiteľne s veľkou dávkou humoru a dobrodružstva. Jack a Jill, slávni banditi, sa tiež primiešajú do príbehu honby za kúzelnými fazuľkami. Do DVD sa zas primiešala nádielka bonusov. (Viac info)

  • Miloslav Luther – Tango s komármi

    Aj na Slovensku môže vzniknúť dobrý film. Tango s komármi je jedinečným výrazom ľudských citov, je v ňom vášeň a napätie, konflikt i súlad pohlaví, dráždenie i bolesť, ako v bodnutí komára, ktorý si neodbytne žiada kvapku krvi, aby mohol prežiť. Rozpletá tajomstvá ľudských osudov, ktoré by mohli dospieť aj k ozajstným drámam. Že tieto sú viac trápnymi nedorozumeniami ako rafinovanými zločinmi je celkom zámerné. Dvaja emigranti prichádzajú po rokoch na pár dní domov, na Slovensko. Karol (Ady Hajdu) sa potrebuje rozviesť, lebo sa chce znovu šťastne a výhodne oženiť. Rudo (Roman Luknár) má na neho nenápadne dohliadnuť, aby nezlyhal. Najala si ho Karolova snúbenica, ktorá chce mať všetko poistené. Po príchode do Bratislavy sa situácia oboch nepredvídane skomplikuje. Minulosť si na nich počkala. (Viac info)

  • Joel Hopkins – Poslední čas na lásku

    Američan Harvey Shine (Dustin Hoffman) je skladateľ. Bohužiaľ sa mu nedostáva práve veľkého úspechu a tak od svojho zamestnávateľa dostane poslednú šancu všetko napraviť. Krátko na to Harvey odchádza do Londýna na svadbu svojej dcéry. Ani na tej sa mu však príliš nedarí, a to až do chvíle, keď v letiskovom bare stretne Kate (Emma Thompson), zamestnankyňu miestnej letiskovej pobočky. Stretnutie
    úplne zmení ich život i pohľad naň. Je možné stretnúť prvú lásku na poslednú chvíľu? (Viac info)

  • Kevin Munroe – Želvy Ninja

    V New Yorku žije veľa legendárnych hrdinov. Ale akosi sa zabudlo na štyroch zvieracích – korytnačky. Začínajú sa diať zvláštne veci, ktoré si ľudia nevedia vysvetliť. Obyvateľov znepokojujú podozrivé, rýchlo sa pohybujúce tiene na stenách a neobvyklé hviezdne zoskupenia. Mesto práve teraz potrebuje pomoc korytnačích bojovníkov viac než inokedy. Ale kde sú? Leonardo je preč na špeciálnom výcviku a Raphael, Donatello a Michelangelo tak prišli o svojho prirodzeného vodcu. Rodina sa pozvoľna rozpadá. Dokážu sa bojovníci znovu zjednotiť, aby mohli čeliť novej hrozbe? Odpovedí sa dočkáme za účasti pokrokovej animácie, ktorá približuje potemnenú atmosféru pôvodného komiksu. (Viac info)

  • Pavol Barabáš – Carstensz – Siedma hora

    Vysoko nad neprebádanou novoguinejskou džungľou, prerážajúc ťažké dažďové mraky, sa týčia Snežné hory. Nad nimi sa vypína ostrý vápencový ihlan, najexotickejšia a zároveň najťažšie dostupná hora sveta, Carstenszova pyramída. Prvý stál na jej vrchole v roku 1962 horolezec Heinrich Harrer. Prístup k jej úpätiu cez územie bojovného kmeňa Damal patrí aj dnes medzi najdobrodružnejšie expedície. Okrem získania povolení je najväčším problémom presvedčiť nahých domorodcov, aby pomohli s transportom materiálu cez horskú džungľu až na mohutné ľadovce obkolesujúce legendárnu horu. Najväčšie prekvapenie však expedíciu Pavla Barabáša len očakáva… (Viac info)

  • Tom Hanks – Moje krásná učitelka

    Oscarový Tom Hanks v novej americkej komédii predstavuje Larryho – milého muža stredných rokov, ktorý vinou ekonomickej krízy i svojho veku prichádza o prácu. Vzápätí Larry zisťuje, že bez vzdelania nové slušné zamestnanie nezíska. Rozhodne sa preto pre návrat do školných lavíc. Tam sa mimo iného zapíše do kurzu komunikácie, ktorý vedie osobitá a okúzľujúca Mercedes v podaní Julie Roberts. O čo viac je profesionálkou na vyučovaní, o to viac tápa vo svojom osobnom živote. Čo sa stane, keď sa títo dvaja stretnú vo chvíli, keď si obaja myslia, že sa ich život ocitol v slepej uličke? Zábava a romantika sa spoja. (Viac info)