blog

DVD tipy: Divoké filmy

streda 25. apríla 2012 00:01
St 25.04. 2012 00:01

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • David Fincher – Muži, kteří nenávidí ženy

    Zdiskreditovaný novinár Mikael Blomkvist (Daniel Craig) prijíma ponuku švédskeho priemyselníka Henrika Vangera (Christopher Plummer), aby v tajnosti vyšetroval štyridsať rokov starú vraždu jeho netere. Zatiaľ sa hackerka Lisbeth Salanderová (Rooney Mara), ktorá má za úlohu Blomkvista preveriť, odhaľuje konšpiráciu, ktorá má viesť k pošpineniu novinárovej cti. Tie americké mená znejú trochu smiešne, však? Áno, film vyvolal veľa ohlasov, keďže Američania urobili remake už vydaného európskeho filmu. Nech je ako chce, Fincher je veľký detailista a úspech filmu na seba nenechal dlho čakať. Tajomné zlo, ktoré vyčkáva, aby Lisbeth a Mikaela pohltilo, je stále bližšie a bližšie… (Viac info)

  • Clint Eastwood – J. Edgar

    J. Edgar Hoover, šéf Federálneho úradu pre vyšetrovanie počas doby takmer 50 rokov. Hoover bol obávaný, obdivovaný, vážený i zatracovaný, bol to muž, ktorý dokázal pravdu prekrútiť, rovnako tak ako ju presadiť. Jeho metódy boli bezcitné i hrdinské, jeho najväčšou túžbou bol obdiv celého sveta.
    Napriek tomu v súkromí za zatvorenými dverami držal tajomstvá, ktoré mohli zničiť jeho image, kariéru i život. Film režiséra Clinta Eastwooda, kde sa predstaví celá plejáda hviezd na čele s Leonardom DiCapriom.(Viac info)

  • Carl Franklin – The Pacific – 6 DVD

    Výkonní producenti Tom Hanks, Steven Spielberg a Gary Goetzman prinášajú seriál, ktorý sleduje skutočnú cestu troch príslušníkov americkej námornej pechoty – Roberta Leckieho, Eugena Sledga a Johna Basilona – javiskom pacifického divadla za 2. svetovej vojny. Seriál prevádza týchto mužov a ich spolubojovníkov od ich prvej bitky s Japoncami v Guadalcanale, cez dažďové pralesy Cape Gloucesteru a pevnosť Peleliu, krvavými pieskami Iwo Jimy, cez hrôzy Okinawy až k ich triumfálnemu, ale neľahkému návratu domov po kapitulácií Japonska. A bonusy, ktoré sa na DVD nachádzajú, sú úplnou lahôdkou. (Viac info)

  • Brian Kirk a kol. – Hra o trůny – 1. série

    Je málo seriálov, ktoré by spôsobili taký rozruch. A preto musíme pripomenúť tento počin z dielne HBO, ktorý je rovnako slávny ako fantasy bestseller Georgea R. R. Martina Pieseň ľadu a ohňa, podľa ktorého je natočený. Odohráva sa vo svete, kde roky trvajú desaťročia a zimy sa môžu pretiahnuť na celý život. Na východe barbari, na severe prastará Stena, ktorá chráni ríšu pred tajomným nebezpečenstvom. A potom je tu jeden trón, na ktorý si zasadnúť je snom nejedného mocného. A tak sa svetom šíri klam, intrigy, zrada, ale tiež vznešenosť a česť. Vyhrať alebo zomrieť. (Viac info)

  • David Lickley – Návrat do divočiny

    Morgan Freeman nás svojím rozprávaním prevedie dobrodružným dokumentárnym filmom, ktorý rozpráva o láske, oddanosti a pozoruhodnom pute medzi zvieraťom a človekom. Prenesieme sa do bujného pralesa na Borneu za svetovo uznávanou primatologičkou Dr. Galdikas a tiež na nehostinnú savanu do Kene za slávnou odborníčkou na slony Dr. Shledrick. Staneme sa svedkami toho, ako ich tímy zachraňujú, liečia a vracajú zvieratá späť do voľnej prírody. Veď boli narodené pre divočinu! (Viac info)

  • Tai-chi

    Systém Tai-chi je jedným z najkomplexnejších cvičení, aké kedy boli vytvorené. Aj preto sa nezmestí len na jedno DVD, čo distribútorov určite teší : – ). Spája v sebe mnoho cvikov – súčasne rozvíja telo, myseľ i vedomie. Pôvodne sa jednalo o jedno z najúčinnejších bojových umení vytvorené taoistickými mníchmi. Zahŕňa päť základných pilierov schopností – sóloforma, cvičenie v dvojiciach, bojové aplikácie, cvičenie so zbraňami a práca s vnútornou energiou. Toto DVD učí sóloformu, ktorá predstavuje kruhovú formu ôsmich základných pohybov. (Viac info)