blog

DVD tipy: Tak trochu kontroverzný výber

piatok 13. apríla 2012 00:01
Pi 13.04. 2012 00:01

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Paul McGuigan, Euros Lyn, Toby Haynes – Sherlock – 3 DVD

    Ak niekto počul o tomto seriály, je veľmi pravdepodobné (asi ako „keď sa chytím ohňa, tak sa popálim“), že počul samé chvály. Kritika, diváci, milovníci kníh, tí všetci sú nadšení z nového projektu televízie BBC. Sherlock Holmes je totiž pevnou súčasťou západného kultúrneho dedičstva. Tak pevnou, že prvé správy o pripravovanej aktualizácii jeho príbehov boli považované bezmála za svätokrádež. Britská BBC vstúpila na tenký ľad, preniesla dobrodružstvá slávneho detektíva do dnešnej doby a stvorila Sherlocka Holmesa pre novú generáciu. Riskantný krok sa vyplatil. Seriál prináša ďalší z dôkazov, že televízia dnes často točí lepšie filmy než veľké filmové štúdiá. (Viac info)

  • André Hunebelle – Taxi, maringotka a korida

    Louis de Fun?s je v našich končinách legendou. Tak prichádza jeden z jeho menej známych filmov. Dovolenka s pašerákmi na krku nie je žiadny med! Svojrázny parížsky taxikár Maurice (Louis) sa nechá presvedčiť, aby remeslo na chvíľu povesil na klinec. Naloží rodinku do starého karavanu, a spoločne odchádzajú na vytúženú dovolenku do Španielska. Ale je jasné, že to nebude žiadna letná idylka. Už na colnici si ho vyhliadne parta pašerákov a krásna Myriam mu do kapsy podstrčí kradnuté diamanty v nádeji, že ich nevedomky prevezie cez hranice. Čo na to jeho žiarlivá žena? (Viac info)

  • Bill Condon – Twilight sága: Úsvit – 1. časť (2 DVD)

    Je všeobecne známe, že reakcie na tento film sú dvojaké. Na jednej strane stoja tí, ktorí by najradšej všetky kópie upálili. Musia však priznať, že niekto za tými rekordnými tržbami stáť musí – a to sú fanúšikovia, ktorí na ich milovanú ságu nedajú dopustiť. Upír Edward a večne utrápená Bella, zamilovaní až po uši, na pokraji ťažkých rozhodnutí a splynutia dvoch svetov. Záruka romantiky. Teraz však prichádza skutočná lahôdka – toto vydanie DVD obsahuje aj druhý disk, ktorý nesie viac ako dve hodiny bonusov. A v každom balení je navyše darček. Pre fanúšika lákavá vec, pre ostatných možno ďalší dôvod na chytenie sa za hlavu. (Viac info)

  • Dito Montiel – Uzavřený případ

    Tajomstvo vypláva na povrch. Mladému policajtovi je pridelený okrsok Queens, susedstvo kde vyrastal. Pracuje veľmi tvrdo, aby zaistil svoju ženu a chorú dcéru. Ale keď staré tajomstvo vypláva na povrch, hrozí, že jeho život bude v troskách. Anonymný zdroj totiž odhalí nové informácie, že sa policajti snažia ututlať nevyriešený prípad vraždy dvoch chlapcov. Táto skutočnosť vyvolá sled udalostí, ktoré otrasú celým susedstvom. Čerstvý a zaujímavý film láka aj hviezdnym hereckým obsadením. (Viac info)

  • Tarsem Singh – Vojna bohov

    Hollywood si v poslednom čase akosi rád berie na mušku grécku mytológiu. A tak tu máme ďalšie originálne nevídané (pre niekoho skvelé, pre niekoho hrozné) spracovanie vojny Bohov proti Titánom. Šialene opantaný pomstou a túžbou po moci, začal kráľ Hyperion (Mickey Rourke) vojnu proti ľudskosti a Bohom. Hľadá bájny luk Epirus, zbraň nepredstaviteľnej moci. Aby luk našiel, zhromažďuje krvilačnú armádu vojakov znetvorených jeho vlastnou rukou a začína vojnové besnenie a kruté drancovanie starého Grécka. Len ten, kto vlastní tento luk, je schopný vyslobodiť Titánov. Bohovia sú v úzadí – podľa prastarého zákona nesmú zasahovať do sporov smrteľníkov. Sú teda bezmocní, ale len do chvíle, keď sa objavuje ich jediná nádej, dedinčan Theseus (Henry Cavill). (Viac info)

  • Zvonika – Kolekce

    Na záver tu máme Disneyho kolekciu, ktorá neskutočne poteší hlavne dievčatá. Kolekcia obsahuje štyri dobrodružstvá víly ZvonilkyZvonilka, Zvonilka a Veľké hry, Zvonilka a stratený poklad, Zvonilka a veľká záchranná výprava. Najskôr zavítame do Hviezdnej roklinky, aby sme sa zoznámili s novým čarovným svetom, s pridaním humoru a dobrodružstva. Potom sa budú konať závody, ktoré majú každý rok toho istého víťaza, čo je trochu nudné. A tak sa odhodlané víly rozhodnú zabojovať o víťazstvo! Potom sa stane nehoda, ktorá môže uvrhnúť svet víl do nemilosti a Zvonilka bude musieť zachrániť situáciu. Nakoniec sa Zvonilka stretne so skutočným človekom, malým dievčatkom, ktoré potrebuje pomoc. Ale tú bude potrebovať aj Zvonilka sama. Zvládnu to spolu? (Viac info)