blog

Ako sa z tisícov Martinusákov stali Dobrí anjeli

piatok 4. mája 2012 00:01
Pi 4.05. 2012 00:01

Milí Martinusáci,

zdá sa to byť neuveriteľné, ale už je to rok, odkedy sme spustili akciu Anjelské drobné, v rámci ktorej môžete pri vypĺňaní objednávky zvážiť, či nechcete jej celkovú sumu zaokrúhliť. Rozdiel, ktorý tak vzniká, ide celý na konto Dobrého anjela. Za ten rok sa už pre túto možnosť rozhodli tisíce Martinusákov, ktorým sa tak spoločným úsilím podarilo dosiahnuť neuveriteľný výsledok. Za rok fungovania akcie Anjelské drobné sme spoločne vyzbierali a poslali na konto Dobrého anjela viac ako 43 tisíc eur!

Neuveriteľne nás teší, že práve naši Martinusáci opäť dokázali, že keď sa spojí úsilie a nadšenie tisícok ľudí, tak aj niekoľko centov dokáže urobiť rozdiel a stať sa pomocou, ktorá sa ráta. Že každý cent, ktorý ide na pomoc chorým deťom má obrovskú hodnotu. V mene chorých detí vám z celého srdca ďakujeme!

A zároveň si dovolíme dúfať, že vo svojej pomoci budete pokračovať aj naďalej. Lebo každý deň sa presviedčame, že každá pomoc má zmysel, bez ohľadu na to, či ide o pár centov alebo o niečo väčšie.

A teraz dáme “slovo” Ľudmile Kolesárovej z Dobrého anjela:

Ísť do akejkoľvek spolupráce s ľuďmi z Martinusu je veľkým zážitkom. Tak ako oni horia pre vec „ľudskosti“ a Dobrého anjela horí málokto. Je pre nás cťou mať takého spojenca.

Keď sme pred rokom v rámci kampane Máj – mesiac Dobrých anjelov vymýšľali zaokrúhľovanie, nečakali sme čo sa stane. Martinus.sk dotiahol proces do takej dokonalosti a Martinusáci tak krásne zareagovali, že sme za rok chorým deťom a ich rodičom doručili až 43 000 EUR!

Dokonca sme zaznamenali nárast Dobrých anjelov, pravidelných prispievateľov mimo anjelských drobných, z radov Martinusákov. To je úplne skvelé!

Martinusáci, rovnako ako Anjeli, nepoznajú tie rodiny, nepoznajú ich príbehy a predsa pomáhajú.  My sme o to vďačnejší, že vieme, čo všetko rakovina, alebo iné ťažké ochorenie v takej rodine spôsobí.

Peťa je jednou z tých, ktorých pravidelný príspevok pomáha. Peťu poznám, jej príbeh je silný, mrazí a pritom je neuveriteľne popretkávaný pozitívnou energiou.

Ako 4-ročná bojovala  s nádorom v dutine brušnej. Prešla si kadečím, chúďa. Operácie, chcemoterapie, komplikácie. Napríklad jej ku tomu všetkému raz urobili magnetickú rezonanciu s kovovou svorkou v tele. Svorku roztavili, dievčatko skoro zabili.  Časť nádrou vyoperovali, časť ostala. Po rokoch, keď sa ako tak spamätali z liečby aj komplikácií,  sa jej rakovina minulého roku vrátila. Nádor začal rásť a to ešte na oveľa horšom mieste. Obtočený okolo miechy. A tak Peťa bojuje znova. Operácie, ožarovanie a neustále cestovanie. Bratislava, Banská Bystrica, Ostrava…toľko zákrokov, toľko liekov, toľko bolesti a komplikácií. Ako sa to dá finančne zvládnuť, keď mamka nepracuje, ale sprevádza ju pri tomto boji? Ťažko čo len pomyslieť.  A práve vďaka Dobrým Anjelom a Anjelským drobným na Martinus.sk sa to dá.

Peťa je odvážna. Plná chuti bojovať. Doteraz sa bránila aj chemoterapii kvôli vláskom, radšej denne dochádzala na ožarovanie. Toľko málo bola doma pri rodine, že prosila, aby mohla aspoň teraz dochádzať.  Dnes zmenila svoj postoj. Zajtra nastupuje na novú liečbu. Ako ju poznám zapostuje o tom na facebooku. Je to perfektná baba! 

A takýchto máme v Dobrom anjelovi strašne veľa – malých veľých hrdinov, ktorí potrebujú Vašu pomoc. Mnohým ste už obrovsky pomohli. A my budeme veľmi radi, ak ešte pomôžete.

ĎAKUJEME

Ľudmila Kolesárová, Dobrý anjel