blog

DVD tipy: Jedna kinolahôdka za druhou

piatok 18. mája 2012 00:55
Pi 18.05. 2012 00:55

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • M?ns M?rlind, Björn Stein – Underworld – Probuzení

    Hneď na úvod si dáme jeden rozporuplný film. Prečo rozporuplný? Niektorých totiž naozaj nadchol, no a niektorých tak úplne nie… V každom prípade, nepodceňujte vlkolakov (lykanov) a ani zápletku tohto filmu! Navyše, je tu znovu krásna Kate Beckinsale, naštvaná ako nikdy predtým. Jej upírka Selene sa nielen zobudila vo väzení, kde ju udržovali v umelom spánku, navyše sa niečo stalo Michaelovi. Okrem pátrania po ňom sa musí vyrovnať aj s tým, že ľudia zistili o existencii upírov a lykanov a vyhlásili im vojnu. A do toho prichádza ďalšia správa, ktorá Selene zmení život. (Viac info)

  • Jakub Kroner – Lóve

    Keď si niekto pozrie tento film, reakcia zvykne byť na štýl: „To sa normálne dalo pozerať, na to, že je to slovenské.“ O tom Slovensku vo svete filmu radšej pomlčme, venujme sa tomu, že tento film sa podaril. Hlavný hrdina Maťo žije bezstarostný život bez pravidiel. Spolu so svojim kamarátom z detstva Tomášom kradnú autá pre autoservis. Maťov život sa radikálne zmení, keď spozná Veroniku, do ktorej sa zamiluje. Ona ale žije slušný život študentky vysokej školy. Je z detského domova, býva na internáte, ktorý jej platí škola. Stále sa snaží skontaktovať so svojou mamou, ktorú nikdy nevidela. Maťo jej o sebe nehovorí celú pravdu, radšej sa chce odtrhnúť od štýlu života, ktorý žil, tak sa dohodnú s Tomášom na poslednej akcii. Idú vykradnúť benzínovú pumpu, na ktorej sa Maťo nešťastnou náhodou stane spoluvinníkom vraždy. (Viac info)

  • Baltasar Kormákur – Kontraband

    Chris (hrá ho obľúbený Mark Wahlberg) nechal svoju kriminálnu minulosť dávno za sebou. Teraz je ale nútený vrátiť sa k tomu, čo kedysi vedel najlepšie – k pašovaniu. Ako to už býva, musí sa vyskytnúť nejaký problém. Celá akcia sa od samého počiatku nevyvíja podľa plánu (takže nejaký ten problém by tu bol) a Chris musí využiť všetky svoje zabudnuté schopnosti, aby neskončil v rukách ďalšej strany. A tým myslím jednak narkobarónov, tiež policajtov a do tretice nájomných vrahov. Na DVD-čku nájdeme aj zopár dobrých bonusov : – ). (Viac info)

  • Zdeněk Jiráský – Poupata

    Štyri České levy za túto sondu do života. Možno až príliš umeleckú a temnú, ale nájdu sa takí, čo ju ocenia. Príbeh Poupat rozpráva o ťažkej skúške rodiny, žijúcej v kraji drsných pravidiel. Postavy žijú veľkými ideálmi v kontraste s malosťou svojich činov. Jarda pracuje na dráhe. Jeho koníčkom je lepenie modelov zo zápaliek vo fľaškách, jeho slabosťou závislosť na výherných automatoch. Jardova žena Kamila upratuje staničné toalety a sníva o tom, že spolu so svojimi vrstevnicami nacvičí spartakiádnu skladbu Poupata po pětadvaceti letech a predvedú ju s pýchou celému mestu. Dcéra Agáta túži po šťastnom živote ďaleko od domova, s plným vedomím toho, že jej jedinou nádejou je útek a zrada. Syn Honza verí v silu lásky bez ohľadu na okolnosti, za akých sa zrodila. Klbko je zamotané, treba ho rozmotať! (Viac info)

  • David Cronenberg – Nebezpečná metoda

    Známi herci hrajú známe postavy svetových dejín. Čo z toho môže vzniknúť? Zurich, 1904. Psychiater Carl Jung (Michael Fassbender) žije so svojou tehotnou ženou Emmou v nemocnici Burgholzli a na prahu tridsiatky stojí na počiatku hviezdnej kariéry. Inšpirovaný prácou Sigmunda Freuda (Viggo Mortensen) chce na mladej pacientke, u ktorej bola diagnostikovaná hystéria, vyskúšať experimentálnu liečbu zvanú psychoanalýza. Liečba Sabiny (Keira Kightley) je úspešná a Sabina v rozhovoroch s Jungom priznáva, že v detstve bola ponižovaná a bitá autoritatívnym otcom. Jung tak odhaľuje rušivý sexuálny element. Lenže potom sa všetko zamotá a Jung je zrazu v milostnom vzťahu, ktorý môže zničiť veľa vecí, vrátane ich dvoch. (Viac info)

  • Alexander Payne – Děti moje

    Na záver to odľahčíme. Veď už bolo na čase. Pustíme si Georgea (všetci ho milujú, na tomto DVD je o tom aj bonusový materiál!). Úžasne láskavý a vtipný film, ktorému chýba len prekliate málo k dokonalosti. Aj tak kritika hodnotila tento počin, ktorý ukazuje horkosladkú drámu otca, ktorý až doposiaľ nežil so svojou rodinou. Kvôli nečakaným udalostiam sa pokúša znovu naviazať vzťah so svojimi dvoma dcérami, s ktorými sa vydáva na očistnú a často úsmevnú cestu za pravdou. (Viac info)